Στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Πόλεις για Ποδηλάτες» ο Δήμος Θεσσαλονίκης

0
384

Τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό δίκτυο «Πόλεις για Ποδηλάτες» με σκοπό την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 9ης Ιουλίου 2012.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει ως ισότιμο μέλος στο Δίκτυο «Πόλεις για Ποδηλάτες» ( Cities for Cyclists).
Με τη συμμετοχή του στο Δίκτυο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα μπορεί να μοιράζεται χρήσιμες πρακτικές με τα άλλα Ευρωπαϊκά μέλη για την ποδηλατική κουλτούρα μέσω του Εuropean Cyclists’ Federation, που είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για το ποδήλατο.
Επίσης ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα μπορεί να συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο «Cities for Cyclist» workshop (εργαστήριο –πόλεις για ποδηλάτες), να ενημερώνεται για τις δυνατότητες συμμετοχής σε προγράμματα και χρηματοδοτούμενα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τη χρήση του ποδηλάτου και να συμμετέχει δωρεάν στο ετήσιο συνέδριο «Velo-City» που διεξάγεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο και έχει ως αποκλειστικό θέμα το ποδήλατο.

Προηγούμενο άρθροΣε ευχαριστούμε Ρότζερ…
Επόμενο άρθροΔεκατρείς αιτήσεις για τον «Συμπαραστάτη του Δημότη»
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.