Στρ. Σιμόπουλος: «Η Δυτική Θεσσαλονίκη θα εξακολουθήσει να αποτελεί προτεραιότητά μου»

0
722

simopoulos 2Την πρώτη, από σειρά εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει στη δυτική πλευρά της πόλης, πραγματοποίησε χθες Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Holiday Inn ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Στράτος Σιμόπουλος.

Ο κ. Σιμόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα των κατοίκων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων την οποία κατείχε μέχρι πρότινος.

Άλλωστε ο ίδιος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τους κατοίκους της περιοχής, αφού η γειτονιά των παιδικών του χρόνων βρισκόταν στην πλατεία Διοικητηρίου, αλλά και στην πλατεία των Αγίων Αποστόλων, πάνω από το Βαρδάρη, με τους φίλους και τους συγγενείς του να βρίσκονται δυτικά.

simopoulos 1Ο κ. Σιμόπουλος παρήγαγε συγκεκριμένο έργο. Ενδεικτικά, εργάστηκε για την κατασκευή σχολικών υποδομών ώστε να πάψει το πρόβλημα της διπλοβάρδιας στην περιοχή, προχώρησε τη σύνδεση του ΠΑΘΕ με το Λιμάνι, «έτρεξε» την αναβάθμιση της Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού με την ανισοπεδοποίηση των κόμβων και την κατάργηση των φαναριών, προώθησε την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής διάβασης στη Μενεμένη, συνέβαλε ώστε να εξευρεθεί χρηματοδότηση για τις μελέτες για την ανάπλαση της Πλατείας Διοικητηρίου, ενώ σήμερα υλοποιείται και η εκπόνηση των μελετών για την επέκταση του μετρό προς Εύοσμο και Σταυρούπολη.

«Σήμερα υλοποιούνται μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις για τη Δυτική Θεσσαλονίκη και χρόνια αιτήματα, ακόμα και δεκαετιών, όπως για παράδειγμα η κατάργηση των φαναριών στην περιφερειακή ή η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής διάβασης στη Μενεμένη ικανοποιούνται και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σιμόπουλος.

Πρόσθεσε ότι η Δυτική Θεσσαλονίκη θα εξακολουθήσει να αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο και από τη θέση του βουλευτή. «Το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας προϋποθέτει την ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ των περιοχών», είπε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΤελικά τι πάει να πει «Je suis Charlie»;
Επόμενο άρθροΕξαιρετικά χρήσιμος οδηγός κατά της πόλωσης
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.