Συγκυβέρνηση: η τελευταία πράξη πριν την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος

1
324
Το τελευταίο στάδιο πριν την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, θα είναι η συγκυβέρνηση και αν αυτό δεν μπορεί να αποδώσει θα πάμε ακόμα και σε οικουμενική κυβέρνηση. Αν λοιπόν δείτε να δυναμώνει η συζήτηση γύρω από αυτά τα θέματα και πολύ περισσότερο αν δείτε να υλοποιούνται, τότε θα ξέρετε ότι το πολιτικό σύστημα δίνει τον έσχατο αγώνα για την διάσωσή του. Γιατί θα συμβεί αυτό;
Γιατί το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι πραγματικό, αλλά θεατρικό. Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων, δεν βασίζονται σε πραγματικές πολιτικές αντιπαραθέσεις οι οποίες έχουν ως αφετηρία πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, πραγματικά κοινωνικά προβλήματα και αντιτιθέμενα κοινωνικά συμφέροντα. Βασίζονται απλά σε μια θεατρική αντιπαράθεση, ενώ πίσω από την αυλαία, στα παρασκήνια, οι ολιγαρχίες των κομμάτων, βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία και εκπροσωπούν τα ίδια αφεντικά και τα ίδια διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Αυτή την θεατρική αντιπαράθεση, χωρίς ουσιαστικές διαφορές, θα την τραβήξουν μέχρι εκεί που δεν θα μπορεί μόνο του το ΠΑΣΟΚ να φορτωθεί όλο το πολιτικό κόστος. Εκεί ακριβώς θα βάλει πλάτη η Νέα Δημοκρατία και αν χρειαστεί ακόμα και τα αριστερά κόμματα, όπως έκαναν το 1989, προκειμένου να διασωθεί το θεατρικό τους καθεστώς.
Όμως σήμερα, δεν είναι 1989. Οι πολίτες ξέρουν περισσότερα και το διαδίκτυο θα φροντίσει να ενημερώνει τον κόσμο συνεχώς. Σήμερα, μια τέτοια απόπειρα, το ξέρουν και οι ίδιοι, ίσως να είναι η μοιραία κατάληξη για το ισχύον πολιτικό σύστημα  Γι’ αυτό κανένα κόμμα στην πραγματικότητα δεν θέλει εκλογές, μέχρι να εξασφαλιστεί αυτοδυναμία για την ΝΔ, για το φόβο μην τυχόν και αναγκαστούν μετά τις εκλογές να συνεργαστούν, οπότε και θα αποκαλυφθούν στα μάτια του λαού που εμπαίζουν τόσα χρόνια.
Υπάρχει όμως ο κίνδυνος μήπως, μέχρι να εξασφαλιστεί αυτοδυναμία για την ΝΔ, η οποία δεν φαίνεται προς στιγμήν  ούτε με σφαίρες, καταρρεύσει στο μεταξύ εντελώς ο άλλος εταίρος του παιχνιδιού, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει πέσει ήδη στο 15%!!!
Γι’ αυτό ακριβώς άρχισαν έντονα οι φωνές για συγκυβέρνηση.
Τα γεγονότα ξεφεύγουν και το τελευταίο στάδιο του πολιτικού συστήματος πλησιάζει.
Γράφει ο Πέτρος Χασάπης
Προηγούμενο άρθροΤα Δημήτρια στο Κρατικό Θέατρο
Επόμενο άρθροΥπάρχει πολιτική βούληση για πάταξη της φοροδιαφυγής;
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.