Συμβουλές προεκλογικού αγώνα από τον Κικέρωνα

0
454

Το 64 π.Χ., ο μεγάλος Ρωμαίος δικηγόρος και ρήτορας Μάρκος Τούλιος Κικέρων ήταν υποψήφιος για Ύπατος. Ο νεότερος αδερφός του, Κόιντος, σκέφτηκε ο Μάρκος είχε μια ευκαιρία – υπό την προϋπόθεση ότι θα διεξήγαγε μια καλή προεκλογική εκστρατεία. Έτσι, ο Κόιντος έγραψε ένα λεπτομερές υπόμνημα στρατηγικής περιγράφοντας ακριβώς αυτά που ο Μάρκος έπρεπε να κάνει για να κερδίσει. Είναι ο καλύτερος οδηγός για ψηφοθηρία που θα διαβάσετε ποτέ, παρουσιασμένος εδώ με ένα σχόλιο από τον θρυλικό πολιτικό σύμβουλο James Carville.

Ο ΚΟΪΝΤΟΣ ΤΟΥΛΙΟΣ ΚΙΚΕΡΩΝ (102– 43 π.Χ.) ήταν Ρωμαίος στρατηγός, πολιτικός και συγγραφέας, καθώς επίσης και νεότερος αδελφός του φημισμένου ρήτορα, φιλοσόφου και πολιτικού, Μάρκου Τούλιου Κικέρωνα.

Ο JAMES CARVILLE είναι Αμερικανός πολιτικός σύμβουλος και συγγραφέας. Το δοκίμιο του Κικέρωνα παρατίθεται αποσπασματικά από τη μετάφραση του PHILIP FREEMAN, η οποία εκδόθηκε πρόσφατα με τον τίτλο How to Win an Election: An Ancient Guide for Modern Politicians.

μέσω Foreign Affairs – Hellenic Edition

Προηγούμενο άρθροΟι “Όρνιθες” από τον Γ.Κακλέα απόψε και αύριο στο Θέατρο Δάσους!
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη ο άνθρωπος που έβαλε την Ιρλανδία στο μνημόνιο!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.