Συνάντηση Mediane για ενημέρωση χωρίς αποκλεισμούς στην Ευρώπη

0
213

Την ανάγκη να επικαιροποιούν διαρκώς τα εργαλεία τους οι δημοσιογράφοι, οι φορείς που τους εκπροσωπούν αλλά και οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί, ώστε να αντιμετωπίζουν φαινόμενα διακρίσεων και αποκλεισμών στα ΜΜΕ, επαλήθευσαν οι συμμετέχοντες στη συνάντηση Mediane, που έγινε από τις 4 ως τις 6 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η ελληνική επικαιρότητα τόσο στο πολιτικό πεδίο, με τις εξελίξεις σχετικά με τη Χρυσή Αυγή, όσο και στο δημοσιογραφικό, με επίκεντρο την κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τροφοδότησε με υλικό μεγάλο μέρος των εργασιών και τις συζητήσεις των περισσότερων από 40 δημοσιογράφων, ερευνητών και εκπροσώπων ευρωπαϊκών οργανισμών και φορέων Ενημέρωσης που συγκεντρώθηκαν το περασμένο τριήμερο στην ΕΣΗΕΜ-Θ.

Τα θέματα αυτά άλλωστε επισήμανε και εκ μέρους όλων των Ελλήνων δημοσιογράφων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Γ. Σαββίδης, ανοίγοντας τις εργασίες της συνάντησης, που ήταν μέρος του Προγράμματος Media in Europe for Diversity Inclusiveness του Συμβουλίου της Ευρώπης και συνδιοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) και την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) σε συνεργασία με την ΠΟΕΣΥ.

Μετά τη λήξη των εργασιών, αντιπροσωπεία των συνέδρων με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΔ Ricardo Gutierrez επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3 για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους δημοσιογράφους που υπερασπίζονται την ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Προηγούμενο άρθρο«Αλέμ Τσιγκί.Τα βιολιά της ευτυχίας»: ένα τρυφερό παραμύθι από την Ισμήνη-Θωμαΐδα Χαρίλα
Επόμενο άρθροΣτάθης Μαυρόπουλος: «Δεν θέλω να πιστέψω πως οι Έλληνες υποκύπτουν στον ρατσισμό και την ξενοφοβία»
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.