Σχόλιο για τη δήλωση του Olivier Blanchard ότι “η λιτότητα στην Eλλάδα υπήρξε τραγικό λάθος”

0
748

Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Είναι απορίας άξια τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, Olivier Blanchard, η οποία περιλαμβάνεται στην έκθεση της 3.1.2013 του Ταμείου (με εκτενή ανάλυση στο περιοδικό Marianne), και στην οποίαν ξεκάθαρα ομολογεί ότι ήταν “τραγικό λάθος η πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα”. Και ενώ μια τέτοια δήλωση θα έπρεπε να γίνει σημαία για την άμεση αλλαγή αυτής της καταστρεπτικής πολιτικής που αποτελειώνει την Ελλάδα, και ενώ αποτελεί μια, εξ ουρανού, ευκαιρία για να επαναθέσουμε από την αρχή το περιεχόμενο των Μνημονίων, για να διαμαρτυρηθούμε προς κάθε κατεύθυνση, για να απαιτήσουμε το δίκαιό μας, τελοσπάντων… δεν κουνιέται φύλλο! Αντιθέτως-είναι πράγματι απίστευτο!- ακούμε τους αρμόδιους να μας διαβεβαιώνουν ότι….”θα τα καταφέρουμε”! Μα, τι συμβαίνει, ακριβώς;;; Δεν  υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στους επιτελείς του κατ’εξοχήν οργάνου, που κατήρτισε και επέβαλε αυτά τα εγκληματικά προγράμματα, και των εκτελεστών τους;;; Οι τελευταίοι εξακολουθούν να επιμένουν στην εφαρμογή των Μνημονίων, παρότι οι εμπνευστές τους αισθάνθηκαν επιτέλους την ανάγκη να δηλώσουν ότι αποτελούν “τραγικά λάθη”;;;

Ας αφήσουμε, βέβαια, και στο τι μπορεί να σημαίνει αυτή η ομολογία του Olivier Blanchard, για “λάθος”, όταν αυτό κατέληξε σε πλήρη καταστροφή μιας μικρής ευρωπαϊκής οικονομίας του 21ου αιώνα, και σε ολοκληρωτική εξαθλίωση του λαού της. Ένα “λάθος”, που κραύγαζε ως τέτοιο ακόμη και κατά την κρίση πρωτοετών φοιτητών των Οικονομικών, εξαρχής. Ένα έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας.

Και….τώρα;;; Εμείς, “περήφανα” συνεχίζουμε την πορεία προς τον γκρεμό… ξεπουλάμε νησιά και υπηρεσίες εθνικής ωφέλειας, και ενθαρρύνουμε τους υπηκόους ότι θα “τα βγάλουμε πέρα”… παρότι οι πρωτεργάτες των Μνημονίων δηλώνουν δημόσια ότι είναι “τραγικά λανθασμένα”. Εμείς, βουλώνουμε τα αυτιά μας και συνεχίζουμε την καταστροφή. ΕΛΕΟΣ!

 

 

Προηγούμενο άρθροΚαλημέρα… καλή διάθεση!
Επόμενο άρθροΕμπρός για μια νέα αλληλοεξόντωση!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.