Σύριοι πρόσφυγες: με ψυχραιμία και ανθρωπισμό…

0
3843

6Ωραία. Είναι προφανές εδώ και μήνες ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για τους μετανάστες -η ιδεοληψία δεν ήταν συμβατή με την “Αμυγδαλέζα”, αν και υιοθέτησε τα κοντέινέρ της. Και ότι πιάστηκε απροετοίμαστη και στο θέμα των προσφύγων από τη Συρία. Όπου η προσέλευση είναι αθρόα και έχει ισχυρότατο το ανθρωπιστικό στοιχείο, αφού δεν γίνεται για άλλο λόγο παρά μόνο για τον παραλογισμό του πολέμου που στήθηκε στη χώρα τους.

Ωραία. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες. Δεν μπορεί να αποσείονται με κινήσεις εντυπωσιασμού ή με κενούς βερμπαλισμούς ή με ιδεοληπτικά πυροτεχνήματα.

Από κει και πέρα, επειδή ακούμε κραυγές από δω κι από κει, κραυγές που αγγίζουν τα άκρα, καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι οι Σύριοι είναι πρόσφυγες του πολέμου, ότι είναι άνθρωποι, ότι δεν ήρθαν εδώ ως τυχοδιώκτες, ότι είναι ανήμποροι.

Γιατί μπορεί να μην υπάρχει σχέδιο από την κυβέρνηση, αλλά εμείς, φορείς, οργανώσεις και πολίτες, οφείλουμε να φερθούμε ανθρώπινα στους πρόσφυγες. Τουλάχιστον να απαλύνουμε έστω λίγο το πρόβλημά τους. Το οφείλουμε στον εαυτό μας. Το οφείλουμε στα λόγια που έχουμε διακηρύξει τόσα χρόνια όσο τέτοιου είδους προβλήματα δεν έφταναν ως την πόρτα μας. Με ψυχραιμία και με πρωτοβουλίες υποδοχής, επικουρικές έστω του όποιου επίσημου σχεδίου τυχόν υπάρξει.

Προηγούμενο άρθροΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Επόμενο άρθροΣκληρή ανακοίνωση της ΕΕΣ για την κατάργηση του ειδικού φόρου Κινηματογράφου
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.