Τί γίνεται από δω και πέρα;

0
519

6Ωραίες οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στον πόνο των ανθρώπων που θρηνούν για εκείνους που χάθηκαν στο Παρίσι. Ας παραβλέψουμε τον ελάχιστο κόσμο (περί τις 2.000 στην Αθήνα και καμιά 200αριά στη Θεσσαλονίκη) που δείχνει ότι ο κόσμος δεν έχει διάθεση πια για «τα ίδια και τα ίδια».

Γιατί το θέμα είναι τί γίνεται από δω και πέρα. Από ποια οπτική θα το δουν το ζήτημα οι πολιτικές δυνάμεις και οι κυβερνήσεις. Τι πολιτικές θα ασκήσουν. Τι μέτρα τελικά πρέπει να ληφθούν. Και φυσικά ποιο είναι το ζύγι μεταξύ ελευθερίας της έκφρασης και σεβασμού των θρησκειών.

Είναι προφανές ότι υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Άλλες που επιμένουν σε χαλαρές αναμίξεις διαφορετικών κοινωνιών, και άλλες που προτείνουν σκληρές μεταναστευτικές πολιτικές. Αυτός ο ακραίος διχασμός είναι εγγύηση απαισιοδοξίας.

Χρειάζεται σύνεση και λογική. Όχι ακρότητες.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΠερί πολιτικών μεταγραφών
Επόμενο άρθροΗ αποδόμηση ενός συνθήματος και άλλες προεκλογικές ανησυχίες
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.