“Ταξίδι στο χρόνο: Γνωρίζω την ιστορία της Θεσσαλονίκης”

0
738

dikaioma-paidiouΔωρεάν δράσεις για παιδιά στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ένα όμορφο “ταξίδι στο χρόνο” ετοιμάζει η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης για τους μικρούς της φίλους, τουλάχιστον για όσους μείνουν στην πόλη, τον Ιούλιο. Ένα ταξίδι στο χρόνο που θα μας γνωρίσει τη Θεσσαλονίκη, των αρχαίων, βυζαντινών, των χρόνων της Τουρκοκρατίας αλλά και του περασμένου αιώνα.
Συγκεκριμένα η Βέφα Παξιμαδά, τελειόφοιτη του Τμήματος Πολιτιστικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών, επιμελείται και παρουσιάζει ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για παιδιά , που όχι μόνο τα ψυχαγωγεί αλλά και τα ενημερώνει. Μ ‘ ένα ταξίδι στο χρόνο, θα γνωρίσουμε την ιστορία της πόλης μας στους αρχαίους χρόνους, στους βυζαντινούς χρόνους, στην περίοδο της τουρκοκρατίας αλλά και τον περασμένο αιώνα. Μαθαίνουμε για όλα αυτά τα υπέροχα μνημεία που βλέπουμε καθημερινά γύρω μας, την ιστορία τους αλλά και για σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την πόλη αυτή.
Όλες οι εκδηλώσεις απαιτούν προεγγραφή που μπορεί να γίνει στο τηλέφωνο 2310 374810.
Ο θεματικός κύκλος “Ταξίδι στο χρόνο: Γνωρίζω την ιστορία της Θεσσαλονίκης” απευθύνεται σε παιδιά 10-14 ετών απαιτούν προεγγραφή που μπορεί να γίνει στα τηλέφωνα 2313318571, 2313318572 και 2313318573.

Αναλυτικότερα:
Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015, 11:00 το πρωί. “Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη, είναι ταξίδι στο χρόνο: Η Θεσσαλονίκη στους Αρχαίους Χρόνους»
Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015: “ Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη , είναι ταξίδι στον χρόνο: Η Βυζαντινή Θεσσαλονίκη»
Τετάρτη 22 Αυγούστου 2015: “ Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη, είναι ταξίδι στον χρόνο: Η Θεσσαλονίκη τα χρόνια της Τουρκοκρατίας».
Τετάρτη 29 Αυγούστου 2015: “ Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη, είναι ταξίδι στον χρόνο: Η Θεσσαλονίκη τον περασμένο αιώνα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.