Τα δύσκολα πάντα θα έρχονται

0
885
http://hqwallbase.com/
http://hqwallbase.com/
http://hqwallbase.com/

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Γράφει η Αναστασία Νικολούδη

Η αλήθεια είναι πως η εποχή δεν είναι και τόσο ευνοϊκή στη χώρα μας. Είναι, επίσης, γεγονός πως άσχημα πράγματα συμβαίνουν σε όλους μας. Είναι ακόμη αναπόφευκτο το να ακούσουμε πολλές συμβουλές και παραινέσεις στα πρώτα ενήλικα χρόνια μας, τόσες που σίγουρα μερικές θα επαληθεύουν επάξια το «στα λεγα εγώ» που κοροϊδεύαμε. Και είναι αναμενόμενο να ζήσουμε διάφορα και απρόσμενα περιστατικά, μερικά από τα οποία θα τα διηγούμαστε όταν φύγει ο θυμός και η θλίψη από μέσα μας και θα μπορούμε ακόμη και να γελάμε. Μερικά είναι απλώς δύσκολα, κάποια θα μας πληγώσουν τόσο που θα αναγκαστούμε να επαναπροσδιορίσουμε έννοιες όπως εμπιστοσύνη και μοναξιά και κάποια άλλα θα μας προσφέρουν κάτι που δε θα θέλαμε να χάσουμε ποτέ, όπως νέους φίλους, υπομονή ή αγάπη.
Βέβαια, τόσο η μοναξιά όσο και η εμπιστοσύνη είναι από εκείνες τις άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους λέξεις που κάθε τόσο αποκτούν και μία πρόσθετη διάσταση στις ερμηνείες τους. Και είναι καλό σημάδι η ανάγκη επαναπροσέγγισής τους. Η μοναξιά στα δύσκολα σημεία της ζωής μας, μας δίνει έναν πεντακάθαρο χωροχρόνο, είναι μία παύση στις φωνές που αγριεύουν γύρω μας, εναντίον μας, είναι ένα νοητό κενό όπου η σκέψη μας γίνεται κίνητρο, δύναμη και πλάνο.
Η εμπιστοσύνη κλονίζεται και προσπαθεί συχνά να επιστρέψει στα προηγούμενα επίπεδα, αλλά μάταια, ακόμη και οταν οι συνθήκες που τη γέννησαν παραμένουν ίδιες. Αλλάζει με το χρόνο σαν παιδί στην εφηβεία που αμφισβητεί τα πάντα. Σοφό παιδί και ας μην το ξέρει. Έτσι, αλλάζει η εμπιστοσύνη και η πίστη μας στα πρόσωπα και τις ψυχές των άλλων και μαθαίνουμε και εμείς να στηριζόμαστε στην εμπιστοσύνη που παραμελούσαμε στα χρόνια της συντροφιάς, την εμπιστοσύνη προς τον εαυτό μας.
Είναι και κάποια άσχημα και αβάσταχτα γεγονότα που μας ακολουθούν και μας ταλαιπωρούν. Ίσως, και αυτά να μην είναι απολύτως άσκοπα. Κάποια είναι μία προετοιμασία. Όσο μοιρολατρική και αν μοιάζει η σκέψη, τα δύσκολα πάντα θα έρχονται. Αλλά εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Εμείς έχουμε όλες τις αναγκαίες συμβουλές, έχουμε μάθει να μην πληγωνόμαστε , αποζητούμε τη μοναξιά χωρίς να τη φοβόμαστε και ξέρουμε πότε να αφιερώσουμε το χρόνο και την εμπιστοσύνη μας.
Τα δύσκολα θα ξανάρθουν και εμείς μακάρι να έχουμε δίπλα μας όσους αντέχουν να τα ξεπεράσουμε παρέα. Μόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.