Τα καλογυαλισμένα πρόσωπα που δεν αναγνωρίζω

0
890

Γράφει η Άλεξ Πολιτάκη / [email protected]

Και μαζί με τον Σεπτέμβρη, τις απεργίες, τις κινητοποιήσεις ξεκίνησε και η παρέλαση των μποτοξαρισμένων προσώπων. Όλες οι media – persones ξεκίνησαν τις εκπομπές με πρόσωπα τεντωμένα, καλογυαλισμένα, τσιτωμένα, ανέκφραστα, με τα βλέφαρα μόνο να ανοιγοκλείνουν χαριτωμένα και κωμικά με τον ίδιο τρόπο για το δραματικό, με τον ίδιο τρόπο για το αστείο. Γιατί τι να σου κάνει, βλέφαρο είναι, πως να διαφοροποιηθεί και να αλλάξει την έκφραση? Βλέπω αυτά τα καλογυαλισμένα και καλοπουδραρισμένα πρόσωπα και είναι τόσο αταίριαστα με αυτό που ζούμε. Με τα γεμάτα ένταση πρόσωπά μας. Με εκείνα τα πρόσωπα που τα χαράζουν οι έννοιες και οι αγωνίες, πιο πολλά παρά ποτέ, πιο πολλές παρά ποτέ. Με εκείνα τα πρόσωπα που τα μάτια τους εκφράζουν τη στιγμή και ταυτόχρονα τη ζωή ολόκληρη. Που το βλέμμα τους γίνεται το βλέμμα της εποχής και της ιστορίας. Βλέπω αυτά τα καλογυαλισμένα και καλοπουδραρισμένα πρόσωπα να μου λένε διάφορα. Τα ακούω, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι μου λένε. Δεν μπορώ να τα αναγνωρίσω καν.

Προηγούμενο άρθροΚαλημέρα από το καφενεδάκι στα Θέρμα Σαμοθράκης!
Επόμενο άρθροΟ,τι δηλώσεις – γνώμες
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.