Την Κυριακή καθαρίζουμε τα Τείχη της πόλης

0
476

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ1Η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας “Lets do it world” καθαρίζουν τα Τείχη της πόλης.

Εκατοντάδες μαθητές, εθελοντές, μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και άλλοι πολίτες έχουν δηλώσει συμμετοχή προκειμένου να καθαρίσουν τον περιβάλλοντα από τα Τείχη της πόλης χώρο, μια έκταση πέντε χιλιομέτρων και να αναδείξουν  παραμελημένα σημεία τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Θεσσαλονίκης.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, και στη διεθνή εθελοντική εκστρατεία “Let’s do it world”. Μόνο στην Ελλάδα αναμένεται να πάρουν μέρος φέτος περισσότεροι από 50.000 πολίτες, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για να καθαρίσουν τις γειτονιές, τα πάρκα, τα δάση και τις παραλίες σε μία μόνον ημέρα.

Ομάδες εργασίας

Για τον καθαρισμό των Τειχών η Θεσσαλονίκη-ΕΠΝ2014 έχει ορίσει τρεις ομάδες εργασίας, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί της Κυριακής. Όσοι πολίτες θέλουν να πάρουν μέρος, μπορούν να ενταχθούν σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω ομάδες. Να διαλέξουν το σημείο αφετηρίας που τους βολεύει, να φορέσουν άνετα ρούχα, να πάρουν μαζί τους γάντια, καπέλο και νερό και να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην αισθητική και περιβαλλοντική ανάπτυξη της πόλης.

Α΄ ομάδα: Σχολεία και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων

Αφετηρία: Πολυτεχνείου στο ΙΚΑ Πύλης Αξιού (δίπλα στα Δικαστήρια)

Β΄ ομάδα: Εθελοντές του Δήμου Θεσσαλονίκης

Αφετηρία: Αγίου Δημητρίου και Στουρνάρα

Γ΄ ομάδα: Εθελοντές της «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και των ΜΚΟ της πόλης.

Αφετηρία: εκκλησία Αγίων Αναργύρων Άνω Πόλη

Σημείο συνάντησης και ανεφοδιασμού όλων των ομάδων το πάρκο στο παλιό υδραγωγείο στις 13.00, στη συμβολή των οδών Κλαυδιανού και Θερίσου. (Στάση ΟΑΣΘ:Υδραγωγείο)

https://www.facebook.com/Thessaloniki2014

Περισσότερες πληροφορίες για τη διεθνή καμπάνια Lets do it world: www.letsdoitgreece.org

Προηγούμενο άρθροΑΠΟΡΙΕΣ / Μηνάς Βιντιάδης: “Κάνω like στους μοναχικούς που λένε «καλημέρα»”
Επόμενο άρθροFestival Filme: Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.