Τι θα δούμε στα φετινά 48α Δημήτρια!

0
986
"Λεωφόρος Στρατού αλά Παριζιέν", Θεσσαλονίκη 2013 /(c)GTKessopoulos
"Λεωφόρος Στρατού αλά Παριζιέν", Θεσσαλονίκη 2013 /(c)GTKessopoulos
“Λεωφόρος Στρατού αλά Παριζιέν”, Θεσσαλονίκη 2013 /(c)GTKessopoulos

Με μειωμένο προϋπολογισμό κατά τουλάχιστον 40% σε σχέση με πέρσι, αλλά με ανοιχτές παραστάσεις και φτηνά εισιτήρια για το κοινό λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες,  θα είναι το φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα των 48ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες, Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013, κατά τη 14η τακτική συνεδρίασή του τη συνολική δαπάνη ποσού 189.892 ευρώ για την εκτέλεση του καλλιτεχνικού προγράμματος της διοργάνωσης που κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι περιλαμβάνει παραστάσεις τόσο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό όσο και με εισιτήρια ιδιαίτερα χαμηλού κόστους.

Ειδικότερα, η δαπάνη αφορά στις αμοιβές ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών, καλλιτεχνικών σχημάτων και νομικών προσώπων που ασχολούνται με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με παράλληλη κάλυψη οργανωτικών δαπανών.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει την πεποίθηση ότι η πολιτιστική βιωσιμότητα σήμερα περισσότερο από ποτέ βασίζεται στην κοινωνική συναίνεση και εμπλοκή. Τα 48α ΔΗΜΗΤΡΙΑ φιλοδοξούν να είναι πάνω απ’ όλα μια γιορτή της πόλης, όπου όλοι μπορούν να είναι συν-ομιλητές και συν-οδοιπόροι», τόνισε κατά την εισήγησή της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα καταρτίστηκε από την Επιτροπή Καλλιτεχνικών Συμβούλων, που συγκροτήθηκε ειδικά γι’ αυτό το λόγο και σχεδιάστηκε με γνώμονα τις εξής κατευθύνσεις-αντιλήψεις:

  • έμφαση σε συνέργειες-συνεργασίες και στην έννοια της συμμετοχικότητας,
  • ανάδειξη νέων καλλιτεχνών σε ένα πνεύμα αισθητικής ανανέωσης, που διαπερνά τις καλλιτεχνικές επιλογές σε όλες τις τέχνες,
  • γόνιμες συναντήσεις ανάμεσα σε φιλοξενούμενους καλλιτέχνες και στο εγχώριο δημιουργικό δυναμικό, αλλά και μεταξύ δημιουργών και κοινού,
  • δημιουργία ενός εκπαιδευτικού “ιστού” με εργαστήρια, masterclasses, συζητήσεις και ανοιχτές παρουσιάσεις, που παρέχονται δωρεάν από τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες,
  • προσφορά πολιτιστικών δράσεων – εμπειριών σε αντισυμβατικούς χώρους
  • δημιουργία ενός φεστιβαλικού παλμού μέσα από τη σύμπτυξη της χρονικής διάρκειας διεξαγωγής (λιγότερο από ένα μήνα)

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των 48ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ στο link  που ακολουθεί:

48a Dimitria

Προηγούμενο άρθροΡέμος vs Σόιμπλε
Επόμενο άρθροΡέγγε στο Στανό Χαλκιδικής!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.