Τι θα κάνει ο πρωθυπουργός Σαμαράς αν η τρόικα επιμείνει;

0
917

Ένα άρθρο του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Χαρβαλιά, το οποίο θα δημοσιευτεί αύριο στον «Τύπο της Κυριακής» και το οποίο προδημοσιεύεται σήμερα από την ιστοσελίδα antinews, με τον τίτλο «Ας καταλάβουν ότι ο Σαμαράς …δεν μπλοφάρει», γεννά εύλογα ερωτηματικά, τα οποία πρέπει να απαντηθούν, δεδομένου ότι ο κ. Χαρβαλιάς είναι συνομιλητής του κ. Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, αφού υπενθυμίζει την πρόταση Σαμαρά για…. αλλαγή της καταστροφικής συνταγής που έχει οδηγήσει την οικονομία στη διάλυση, προαναγγέλλει στην ουσία, πως ο Σαμαράς, ως αυριανός πρωθυπουργός, θα κάνει μια επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές και εφόσον συμφωνήσει στους στόχους για έλλειμμα και χρέος, τότε δεν θα έχει λόγο να υπαναχωρήσει, υπό την προυπόθεση όμως, ότι θα τον αφήσουν να προσεγγίσει τους στόχους με την δική του μεθοδολογία επανεκκίνησης της οικονομίας και επιστροφής στην ανάπτυξη. Αυτή, επισημαίνει ο κ. Χαρβαλιάς, «θα είναι και η αξίωση του νέου πρωθυπουργού προς τους ξένους πιστωτές. Αξίωση εύλογη και ρεαλιστική. Και επιπλέον στοιχειώδης απαίτηση μίας κυβέρνησης που θα έχει νωπή την εντολή του ελληνικού λαού». «Αν παρελπίδα», καταλήγει το άρθρο, «οι δανειστές δεν συναινέσουν στο αυτονόητο και εμμείνουν δογματικά στην ευλαβική τήρηση της καταστροφικής φόρμουλας του μνημονίου ας είναι έτοιμοι να υποστούν και τις συνέπειες. Γιατί ο Σαμαράς, αν και φανατικός του πόκερ, σπανίως μπλοφάρει…». Αυτή όμως η τελευταία αναφορά, περί μη μπλόφας από πλευράς του νέου πρωθυπουργού και για συνέπειες που θα υποστουν οι δανειστές, δεν εξηγούνται περαιτέρω. Εμείς λοιπόν, μην βλέποντας άλλη περίπτωση που να έχει συνέπειες για τους δανειστές ή και για τους δανειστές, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο νέος πρωθυπουργός προφανώς θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών, κυρίως προς τους δανειστές.

Του Πέτρου Χασάπη

http://hassapis-peter.blogspot.com/

 

Προηγούμενο άρθροΓυναίκα στα χρόνια της κρίσης (frau uber alles)!
Επόμενο άρθροΔιάλογος των εσταυρωμένων…
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.