Τι λένε οι υποψήφιοι βουλευτές στο tf για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

0
866

Του Γιάννη Θ. Κεσσόπουλου / [email protected]

Το thinkfree.gr συνεχίζει τη σειρά ερωτημάτων προς τους υποψήφιους βουλευτές, τους ανθρώπους που θέλουν να μας εκπροσωπήσουν στη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Υποψήφιοι, λοιπόν, της Θεσσαλονίκης απαντούν σήμερα σε ερώτημα σχετικά με την υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου και τι αυτή σηματοδοτεί. Απευθύναμε το ερώτημα στο σύνολο των υποψηφίων βουλευτών και δημοσιεύουμε τις απαντήσεις όσων δέχτηκαν να απαντήσουν. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο δύο υποψήφιοι από το ΠΑΣΟΚ απάντησαν, ενώ η κ. Ελ. Ράπτη μας απάντησε ότι είχε ήδη τοποθετηθεί για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης. 

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: «Τι σηματοδοτεί κατά τη γνώμη σας η υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου, έτσι όπως εξελίσσεται; Συμφωνείτε ότι αποτελεί απλώς το εξιλαστήριο θύμα του φθαρμένου πολιτικού συστήματος;»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ
Θεόδωρος Καράογλου / ΝΔ, Β’ Θεσσαλονίκης
“Η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν, όταν ύστερα από πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας έγινε προσπάθεια διερεύνησης του σκανδάλου των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Είναι μια υπόθεση που η ιστορία και η τροπή της αφήνουν εκτεθειμένους πέρα από τον ίδιο τον κ. Τσοχατζόπουλο, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και τον νέο του αρχηγό, τον κ. Βενιζέλο, που υπερασπιζόταν σθεναρά τον άλλοτε ισχυρό υπουργό του ΠΑΣΟΚ.
Το κατηγορητήριο του κ. Τσοχατζόπουλου έρχεται να προστεθεί στις υποθέσεις Μαντέλη και Τσουκάτου, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τον τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος από κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Χειρισμούς που, όπως αποκαλύπτεται, χαρακτηρίζονται από αδιαφανείς διαδικασίες και έλλειψη σεβασμού στον Έλληνα πολίτη. Τον τελευταίο λόγο τον έχει η ελληνική δικαιοσύνη”.

 

Μελίνα Καραπαναγιωτίδου / ΝΔ, Α’ Θεσσαλονίκης
“Παρακολούθησα τον -τηλεοπτικά- θεαματικό τρόπο παρουσίασης της περίπτωσης Άκη κι αρχίζω να πιστεύω ότι κυβερνούσε απόλυτα μόνος σε αυτή τη χώρα και η μνήμη μου με ξεγελά, πιστεύοντας ότι συγκυβερνούσε με νυν και πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ!
Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει ο Άκης ήταν «προπύργιο του κόμματός» στην Θεσσαλονίκη και είναι απορίας άξιο που είναι τα στελέχη -από τους λεγόμενους προεδρικούς- που «έπιναν νερό» στο όνομα; Στην πόλη μας, ξέρουν πόσοι εκλέχθηκαν με βοήθεια από το δικό του εκλογικό επιτελείο… Σιωπούν και αυτή η σιωπή είναι εκκωφαντική στα αυτιά των Θεσσαλονικέων.
Ασφαλώς είναι στρουθοκαμηλισμός η επιθυμία «σταυρώνοντας» τον, με… γερμανικά καρφιά, να ξεχάσουμε όλους τους υπολοίπους που ήξεραν και σιωπούσαν ή απλά αδυνατούσαν να αντιληφθούν. Και για τις δυο περιπτώσεις οφείλουμε να ανησυχήσουμε…
Από την άλλη, θεωρώ ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, γιατί μπορεί το σκάνδαλο να αποκαλύφθηκε στη Γερμανία, όμως σύντομα θα είμαστε σε θέση μόνοι μας να έχουμε αποτελεσματικό έλεγχο της δημόσιας και πολιτικής ζωής”.

 

Αντώνης Σαουλίδης / ΠΑΣΟΚ, Α’ Θεσσαλονίκης
Ζητούμενο της κοινωνίας, διαχρονικά, αλλά σήμερα ακόμη πιο επιτακτικά, είναι η πραγματική δικαιοσύνη και η λειτουργία των θεσμών με τρόπο αποτελεσματικό και αμερόληπτο. Χωρίς να διαχωρίζει τους ισχυρούς από τους ανίσχυρους, τους μεγάλους από τους μικρούς, οι νόμοι δεν πρέπει να επιβάλλονται αναλόγως τη θέση ή τη «δύναμη», αλλά σε όλους και να ισχύουν πραγματικά για όλους. Τα πρόσφατα γεγονότα αναδεικνύουν αυτό ακριβώς το φαινόμενο, και διατυπώνουν με ένα ξεκάθαρο –θεωρώ- τρόπο, το ζητούμενο: «σε ποια κατεύθυνση θέλουμε η κοινωνία μας να προχωρήσει». Στη διατήρηση μία παλιάς νοοτροπίας, άνισων μέτρων και σταθμών ή στην πραγματική αλλαγή και ανανέωση;”

 

Πόπη Καλαϊτζή / Ν.Δ. Β’ Θεσσαλονίκης
“Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου αποτελεί ντροπή για την πολιτική μας ζωή, αλλά και ειδικά για το ΠΑΣΟΚ, του οποίου επί τόσα χρόνια αποτελούσε κορυφαίο στέλεχος. Αποτελεί το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής, όπου το κράτος και το δημόσιο ήταν στην υπηρεσία του κόμματος και των εκλεκτών του.
Σε μια περίοδο που κάθε ελληνική οικογένεια δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, την ανεργία, την μείωση εισοδημάτων, την εργασιακή και κοινωνική ανασφάλεια, τέτοιες βρώμικες υποθέσεις προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο θυμό, σπρώχνουν τον κόσμο στα άκρα, υπονομεύουν την αξιοπιστία της πολιτικής μας ζωής.
Η κάθαρση του δημόσιου βίου από τέτοια φαινόμενα είναι αναγκαία και ελπίζω η Δικαιοσύνη να πάει το θέμα ως το τέλος.
Το πολιτικό σύστημα πρέπει να γυρίσει σελίδα. Να δοθεί φωνή και δύναμη σε νέους ανθρώπους, που δεν έχουν μόνη «δουλειά» τους το κόμμα, αλλά μπορούν να δημιουργήσουν την αλλαγή που χρειαζόμαστε“.

 

Χάρης Καστανίδης / ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, Α’ Θεσσαλονίκης
“Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η υποκριτική διαμάχη μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, με αφορμή την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Χρεώνει ο ένας την ευθύνη στον άλλον, προσποιούνται τους έκπληκτους ή τους αγανακτισμένους για όσα συνέβαιναν στα τέλη της δεκαετίας του 90 και αργότερα.
Αλλά, όλοι οι σημερινοί διαπορούντες, ιδιαίτερα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σιωπούσαν εκείνη την περίοδο, παρά τις προειδοποιήσεις που απεύθυνα σε όλους με την παραίτηση μου από τη θέση του Υπουργού Μεταφορών τον Αύγουστο του 1997, όταν συγκρούστηκα με την κυβέρνηση Σημίτη για τη διαφάνεια στη διαχείριση των δημοσίων προμηθειών και έργων.
Αυτό που χρειάζεται ο ελληνικός λαός δεν είναι οι κοκορομαχίες κατόπιν εορτής, αλλά η προστασία στην πράξη της δημόσιας ζωής με κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατίας. Τουλάχιστον, ας τηρήσουν όλοι με ευλάβεια το θεσμικό πλαίσιο που ψήφισε, μετά από εισήγηση μου ως Υπουργού Δικαιοσύνης, η Βουλή των Ελλήνων τα τελευταία δυο χρόνια. Θεσμικό πλαίσιο που επιβάλλει με αποτελεσματικό τρόπο την τιμωρία των επίορκων πολιτικών αξιωματούχων”.
Στράτος Σιμόπουλος / ΝΔ, Β’ Θεσσαλονίκης
“Η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι η κορυφή του παγόβουνου. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι είναι το εξιλαστήριο θύμα, ούτε πως πληρώνει τα… σπασμένα του πολιτικού συστήματος. Διετέλεσε κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και για μια ψήφο δεν εκλέχθηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ πρωθυπουργός της χώρας. Συνεπώς, εκτιμώ ότι εξαρχής ήταν ιδεολογικός εκφραστής και εφάρμοσε πολιτικά αυτό που τώρα αποκαλύπτεται ως σύστημα εξουσίας ΠΑΣΟΚ.
Επίσης, φτάσαμε να έχουμε παρόμοια φαινόμενα ως αποτέλεσμα ενός νόμου περί ευθύνης υπουργών που απαλλάσσει μέσα σε μια τριετία τους υπουργούς από τις ευθύνες τους κατά την άσκηση των υπουργικών τους καθηκόντων. Για αυτό και η Νέα Δημοκρατία, στις προτάσεις της για τη συνταγματική αναθεώρηση προτείνει την καθιέρωση αναδρομικού πόθεν έσχες υπουργών, αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και κατάργηση των προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα βουλευτικά καθήκοντα.
Με αυτόν τον τρόπο οι πολιτικοί μπορεί να ξανακερδίσουν τη χαμένη τους αξιοπιστία και οι πολίτες να εμπιστευτούν και πάλι το πολιτικό σύστημα”.

 

Βασιλική (Βίκη) Νάκου / ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Α’ Θεσσαλονίκης

Η εξέλιξη της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου δείχνει την κατάρρευση ενός πολιτικού συστήματος, που για 30 χρόνια καρπούνταν τις ελπίδες και τα όνειρα του Ελληνικού Λαού. Η ντροπιαστική αυτή εικόνα που όλοι σήμερα παρακολουθήσαμε, δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτή την κατάρρευση.
Το πιο σημαντικό που μπορεί κάποιος να παρατηρήσει είναι ότι και τώρα δεν υπάρχει η παραμικρή ντροπή από πλευράς του και ότι ακόμα και σήμερα χρησιμοποιεί το ξύλινο πολιτικό και δημαγωγικό λόγο που έντεχνα χρησιμοποίησε ο ίδιος για πολλές δεκαετίες. Παντού εχθροί. Ούτε μια συγγνώμη.
Αν κάτι στοιχίζει σε όλους όσοι πίστεψαν το ΠΑΣΟΚ του οποίου προβεβλημένο και πρωτοκλασάτο στέλεχος υπήρξε είναι ότι και σήμερα μετά από όλα όσα συμβαίνουν δεν υπάρχει η παραμικρή αίσθηση της ευθύνης, η παραμικρή αίσθηση της πραγματικότητας από τον π. υπουργό Τσοχατζόπουλο.
Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι μεγάλη ανάγκη να βγουν όλα τα πρόσωπα που, με όποιον τρόπο εμπλέχθηκαν σε παράνομες πράξεις και με βήμα τον πολιτικό τους ρόλο, ξέπλυναν βρώμικο χρήμα στις πλάτες του Ελληνικού Λαού.
Είναι πράξη Δημοκρατίας το πολιτικό σύστημα που απέρχεται να αναλάβει τις ευθύνες του. Είναι πράξη ευθύνης το παλαιό δικομματικό σύστημα να αναλάβει επιτέλους τις μεγάλες ευθύνες του.
Ο ελληνικός λαός περιμένει και θέλει πραγματική αποκάλυψη όλων εκείνων που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του και τις προσδοκίες του.
Σήμερα όλοι εμείς πιστεύουμε πως με τις επιλογές σε νέους ανθρώπους με ιδέες και επαγγελματική καταξίωση, με έντιμη στάση ζωής και προσφοράς θα καταδείξουμε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.
Της καθημερινής και πραγματικής συμπόρευσης με τον συνάνθρωπό μας στις σημερινές δύσκολες συνθήκες με στόχο μόνο την ανάγκη να αλλάξουμε νοοτροπίες να αλλάξουμε συμπεριφορά ως πολίτες, ως πολιτικοί, ως κοινωνία.
Η εξέλιξη της πορείας του Άκη Τσοχατζόπουλου σε κοινωνικό και πολιτικό ρόλο και κυκλωτική πορεία της έπαρσης και της αλαζονείας του, αυτό αποδεικνύνουν.
Ας αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα ΤΩΡΑ. Μπορούμε, το Θέλουμε και θα το καταφέρουμε”.

 

Γιώργος Ορφανός / ΝΔ, Α’ Θεσσαλονίκης
«Η προφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου αντικατοπτρίζει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η Δικαιοσύνη σε υποθέσεις κατάχρησης δημοσίου χρήματος. Είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα για την πορεία της δικαστικής διαδικασίας, όμως μπορούμε να χαρακτηρίσουμε θετικά τα βήματα της δικαιοσύνης για το ξεκαθάρισμα ενός συνόλου υποθέσεων που ήχησαν συκοφαντικά τα τελευταία χρόνια, επιταχύνοντας την φθορά του πολιτικού συστήματος. Θεωρώ ότι είναι άδικο για τους δικαστές που αγωνίστηκαν για την αλήθεια και την διαλεύκανση των υποθέσεων να εντάσσονται οι πράξεις τους σε οποιαδήποτε μορφή σκοπιμότητας. Άλλωστε, η τήρηση της ισονομίας, εκτός από συνταγματικό δικαίωμα, αποτελεί και λαϊκή απαίτηση. Το πολιτικό σύστημα μπορεί να αναστηθεί μόνο εάν εξυγιανθεί ειλικρινά, αλλιώς η κατάρρευση του δε θα αργήσει“.

 

Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη / ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Α’ Θεσσαλονίκης

“Με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου το θέμα της ηθικής στην πολιτική επανέρχεται στην καρδιά του εκλογικού αγώνα, ενώ η εικόνα που παρουσιάζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο μεγάλο θέμα της διαφθοράς με τις αμοιβαίες αποσιωπήσεις και συμψηφισμούς (Τσοχατζόπουλο εμείς, Βατοπέδι εσείς κ.ο.κ,) εξοργίζει τους πολίτες. Γιατί αντιλαμβάνονται πολύ καλά και τις διαχρονικές ευθύνες των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και το γεγονός ότι δεν έχουν βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα.

Σε όλη τους  την πορεία τα στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς, σήμερα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ πρόβαλαν την ανάγκη για «ένα διαφορετικό ύφος και ήθος στην άσκηση της εξουσίας», πτυχή που η πολιτική του δικομματισμού  αγνοούσε προκλητικά.

Ειδικότερα για τα θέματα της προμήθειας των εξοπλιστικών προγραμμάτων TOR-M1, ως μέλος τότε της εξεταστικής επιτροπής, και ευθύνες είχαμε αποδώσει στους τότε εμπλεκόμενους Υπουργούς Άμυνας και το σαθρό σύστημα των προμηθειών για τα εξοπλιστικά προγράμματα είχαμε καταγγείλει. Η τιμωρία του ενός άργησε πολύ, έτσι που στη συγκυρία των εκλογών μπορεί να θεωρείται και ως εξιλαστήριο θύμα, το σαθρό όμως σύστημα των προμηθειών παραμένει με επιλογή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι «ένοχοι» πολλαπλασιάζονται, όπως και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος”.

 

Μαρία Μήτσιου / ΝΔ, Α’ Θεσσαλονίκης
“Επιτέλους έπρεπε να γίνει μια αρχή. Δεν μπορούμε να μιλάμε για εξιλαστήρια θύματα, όταν μπροστά μας έχουμε την περίπτωση του κ. Τσοχατζόπουλου, με βάση μάλιστα τα όσα καταγράφουν στο πόρισμά τους οι δύο εισαγγελείς. Θα χάσουμε ακόμη μια ευκαιρία να ξαναφέρουμε τους πολίτες στην «πολιτική», εάν του συμπεριφερθούμε στην περίπτωση αυτή ως «εξιλαστήριο θύμα».
Είναι αμελητέα τα σημεία των κατηγοριών, που ερευνούν τον τελευταίο χρόνο οι δύο εισαγγελείς; Οι θεσμοί πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουν, η δικαιοσύνη πρέπει απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της πάση θυσία.
Ο κίνδυνος που δημιουργείται, είναι να οδηγηθούμε σε αναβίωση σκανδαλολογίας σε μία πολύ δύσκολη προεκλογική περίοδο. Οι πολίτες περιμένουν «ονοματεπώνυμα» υπευθύνων και όχι μια συνεχόμενη σκανδαλολογία, που απλώς εξυπηρετεί τα δελτία ειδήσεων, για να έχουν «θέματα» οι δημοσιογράφοι.
Μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει η αρχή της κάθαρσης του πολιτικού κόσμου γενικότερα. Τέλος στις ειδικές μεταχειρίσεις για κάποιους. Είναι ευκαιρία, η πολιτεία ν’ αποδείξει ότι η κατηγορία του κ. Τσοχατζόπουλου δεν αποτελεί ένα προεκλογικό πυροτέχνημα, αλλά είναι η βάση πάνω στην οποία όλοι εμείς που διεκδικούμε την ψήφο, δεν θα ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε πολιτικοί“.

 

Μαρία Καγκελίδου / ΠΑΣΟΚ, Β’ Θεσσαλονίκης

Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου είναι μια ακόμα απόδειξη της πολύπλευρης κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα. Κρίσης πρωτίστως κρατικής συγκρότησης και δευτερευόντως οικονομικής. Η οικονομική κρίση είναι απόρροια της παρακμής ενός πολιτικού συστήματος και ενός πολιτικού προσωπικού που αντιμετώπισε το κράτος ως λάφυρο και όχι ως μηχανισμό αναδιανομής δυνατοτήτων, εγγυητή της νομιμότητας και της ατομικής ελευθερίας. Η απόδοση δικαιοσύνης δεν θα ικανοποιήσει μονάχα το κοινό περι δικαίου αίσθημα αλλά ωφείλει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την δημιουργία ενός “κανονικού κράτους” όπου η δικαιοσύνη είναι το ίδιο τυφλή για όλους και τα δικαιώματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με υποχρεώσεις και την ατομική ευθύνη“.

 

Άρτεμις Διαλυνά / ΝΔ, Α’ Θεσσαλονίκης
Ήταν μόνο ο Τσοχατζόπουλος; Η σύλληψη και προφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου έγινε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Για κάποιους ίσως ήταν και ευκαιρία να αλλάξει η ατζέντα, λίγες ημέρες πριν οι πολίτες οδηγηθούν στις κάλπες, για να επιλέξουν την επόμενη Κυβέρνηση. Αρμόδιοι να κρίνουν το ρόλο που διαδραμάτισε ο πρώην Υπουργός είναι οι δικαστές. Ωστόσο τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι άκρως επιβαρυντικά. Για αυτό, άλλωστε, κρατείται.
Θα ήταν, όμως πολύ απλοϊκό και βολικό για ορισμένους, να θεωρήσουμε πως μόνος του ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατάφερε εδώ και χρόνια να πλουτίσει με παράνομο τρόπο, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό. Πιθανότατα ακόμα και ο ίδιος θα ήθελε να εμφανίζεται ως το εξιλαστήριο θύμα του φθαρμένου πολιτικού συστήματος.
Ας γίνει αυτή η υπόθεση η ευκαιρία να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όσοι «έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι». Διαφορετικά θα αποδειχθεί άλλη μια επικοινωνιακή φούσκα”.

 

Αηδονόπουλος Χάρης / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, Α’ Θεσσαλονίκης

“Η προφυλάκιση του 72χρονου Άκη Τσοχατζόπουλου σηματοδοτεί την απαρχή της παύσης του ακαταδίωκτου των πολιτικών. Η επίκληση «παραγραφέντων» αδικημάτων εάν τελεσφορήσει θα αφήσει αναπάντητο το μέγα ηθικό πρόβλημα της χρήσης δημοσίων αξιωμάτων για προσπορισμό ιδίου οφέλους. Η λαϊκή οργή για το κατάντημα της πατρίδας μας δεν καταπνίγεται με το αίμα ενός πολιτικού αλλά με την αναζήτηση κάθε κακοδιοίκησης και τον επιμερισμό ευθυνών χωρίς τις απλουστεύσεις συντρόφων του Άκη π.χ. «Μαζί τα φάγαμε».

Η επιλογή αποδεδειγμένα αχρημάτιστων στην πολιτική αποτελεί επιταγή και απαίτηση για ενασχόληση μας με τα κοινά έχοντας ολοκλήρωση επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση. Συμπερασματικά ουδείς πείθεται ότι ολοκληρώθηκε η κάθαρση του δημόσιου βίου με τη σύλληψη μόνο του κ. Τσοχατζόπουλου και των συνεργατών του, συμπτωματικά Θεσσαλονικέων”.

Παντελής Τσακίρης / ΝΔ, Β’ Θεσσαλονίκης
Πάντα δεν υπάρχει ένα εξιλαστήριο θύμα, λόγω του οποίου ξετυλίγεται ο μίτος της Αριάδνης; Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου αλλά κυρίως η χρονική συγκυρία της προβολής της –γιατί περί τηλεοπτικής παραγωγής πρόκειται- επισκίασε τις σημαντικότερες ίσως εκλογές μετά την μεταπολίτευση. Ακόμη, όμως, και εάν φέρει τα χαρακτηριστικά εξιλαστηρίου θύματος είναι ταυτόχρονα και θύτης ενός τραυματισμένου πολιτικού συστήματος που βασιζόταν σε ύποπτες συναλλαγές, μυστικές επικοινωνίες και κλειστά κυκλώματα. Περί διαφάνειας ουδείς λόγος, γι’ αυτό τώρα όλοι ασχολούνται με την «ταμπακιέρα»! Η αποδόμηση των πολιτικών προσώπων ξεκίνησε από τις προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου- όπως συνήθιζαν να λένε οι σοσιαλιστές με τα ακριβά γούστα- και από αυτές πρέπει να σφαλίσει, με τα κελιά της φυλακής να «φιλοξενούν» όσους καταχράστηκαν τόσα χρόνια χωρίς ίχνος ντροπής την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, τον οποίο τώρα απομυζούν!”

 

Εύη Παντούσα / ΝΔ, Β’ Θεσσαλονίκης
“Η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου τις τελευταίες μέρες έχει γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ. Και όχι αδίκως, εφόσον πρόκειται για τον παραλίγο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και εν δυνάμει πρωθυπουργό της Ελλάδας. Φαίνεται ότι ο κύριος Τσοχατζόπουλος είχε σχεδόν πειστεί για την ατιμωρησία των πολιτικών και δεν συνειδητοποίησε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και όλοι κρίνονται.
Δεν θεωρώ ότι είναι εξιλαστήριο θύμα. Μπορεί στο πρόσωπό του να έχει εν μέρει ικανοποιηθεί το αίσθημα δικαιοσύνης του κάθε Έλληνα, αλλά, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, δεν είναι ο μόνος και σαφώς θα πρέπει να γίνουν έρευνες και για άλλους πολιτικούς και να τους αποδοθούν ευθύνες, αν διαπιστωθεί πως έκαναν κακή χρήση της εξουσίας που τους έδωσαν οι πολίτες με την ψήφο τους…”

 

Μαρία Προκοπίδου / ΝΔ, Α’ Θεσσαλονίκης

 

“Ήρθε η ώρα ξεκαθαρίσματος. «Δεν πάει άλλο» – έτσι δεν λέγανε κάποτε στο ΠΑΣΟΚ; Σίγουρα δεν ήταν μόνο ο Τσοχατζόπουλος, φταίνε και αυτοί που υπέγραψαν στο ΚΥΣΕΑ. Το σήμερα είναι τόσο δύσκολο για τους Έλληνες και ειδικά για τη νεολαία  που  ένα «θύμα» σαν τον κύριο Τσοχατζόπουλο δεν σώζει την πολιτική κατάσταση. Πρέπει να έρθουν στην πολιτική ζωή άνθρωποι νέοι με πραγματικό πόνο για την Πατρίδα, υπηρέτες του λαού και όχι των συμφερόντων, με  ανθρωπινή συνείδηση και την αξιοπρέπεια”.


 


Προηγούμενο άρθροΛες να βγει και ο Άκης;
Επόμενο άρθροΞέρετε τι σημαίνουν οι αριθμοί;
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.