Τον επόμενο μήνα πως θα πληρώσουμε;

1
2269
μάρδας πατούλης κεδε

μάρδας πατούλης κεδε

Δε θα σχολιάσω το γιατί η Κυβέρνηση πριν κλείσει 100 μέρες εξουσίας χρειάστηκε να δεσμεύσει τα χρήματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρά το γεγονός πως όταν το έπραττε η προηγούμενη Κυβέρνηση θεωρούνταν βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια και ερωτώ, τον επόμενο μήνα πως θα πληρώσουμε;

Βασική δικαιολογία για τη δέσμευση αυτών των χρημάτων είναι η αποπληρωμή μισθών και συντάξεων. Αφού πρώτα δεσμεύτηκαν αποθεματικά από άλλα ταμεία (ΟΑΕΕ, ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΕΠΕ κτλ) τώρα φτάσαμε στους Δήμους. Επομένως τον επόμενο ή τους επόμενους μήνες πως θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις; Σύμφωνα με τον κατά τα άλλα συμπαθή Υφυπουργό κ.Μάρδα «Μας λείπουν 400 εκατ. για μισθούς & συντάξεις Απριλίου».

Το μόνο που έχει μείνει σαν επιλογή (μακάρι να κάνω λάθος) είναι οι καταθέσεις. Είμαστε πάλι στο σημείο όπου ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να πληρώσει τον Δημόσιο κάτι που μπορεί να επιφέρει όξυνση στην κοινωνική συνοχή. Υπάρχει και μία ακόμη λύση, να βρεθεί επιτέλους συμφωνία με τους εταίρους – δανειστές μας. Διότι αν δε γίνει αυτό τότε ουσιαστικά μιλάμε για χρεωκοπία (ή όπως θέλετε βαφτίστε την λέξη) εντός ευρώ.

Οι ώρες είναι πολύ δύσκολες ακόμη και αν δε το αντιλαμβανόμαστε ή δε θέλουμε να το παραδεχτούμε. Προεκλογικά λέγαμε «Δεν υπάρχει ούτε 1 στο εκατομμύριο να πει όχι η Μέρκελ» φτάσαμε τώρα να παρακαλάμε για μία συνάντηση. Όπως και να χει ας ελπίσουμε να βρεθεί λύση για το καλύτερο δυνατό μακριά από ψευδεπίγραφα λόγια κι υποσχέσεις.

ΥΓ: Ανατράπηκαν τα δεδομένα. Σύμφωνα με τον Τύπο βρέθηκαν τα 400 εκατ.€

Πιο συγκεκριμένα στο Star στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρήκε αυτά τα λεφτά. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το πώς βρέθηκαν 400 εκατ. ευρώ για να «καλυφθεί» η τρύπα, ο κ. Μάρδας απάντησε: «Βεβαίως. Όταν το είπα αυτό (μας λείπουν 400 εκατ. ευρώ) ήμουν σπίτι μου, ενώ τώρα είμαι στο γραφείο. Κάναμε σύσκεψη και τα λεφτά αυτά τα βρήκαμε από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία (χρήματα) θα είναι και παραπάνω».

Τα συμπεράσματα δικά σας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.