Το απόφθεγμα του κ. Στουρνάρα

0
772

soimple-stournarasΤης Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Σωστά! Έχει δίκαιο ο κ. Στουρνάρας, παρότι το απόφθεγμα αυτό το ακούσαμε δεκάδες φορές και άλλες τόσες διαψεύστηκε οικτρά. Ο άνθρωπος, όμως, παίρνει τα μέτρα του, προσθέτοντας με παραπειστικά  αθώο ύφος «αν τηρηθούν πιστά τα χρονοδιαγράμματα και ο προϋπολογισμός»! Που, όμως, είναι αδύνατον να “τηρηθούν” όροι και καταστάσεις εντελώς απραγματοποίητες στο περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας που αργοπεθαίνει! Πως είναι δυνατόν να υποστηρίζονται σοβαρά μέτρα, εκ προοιμίου αδύνατα, όπως ανάμεσα σε άλλα όλα όσα  αφορούν  σε δημόσια έσοδα από φόρους, έστω κι αν στραγγίζεται  και στραγγαλίζεται το σύνολο των πηγών που ακόμη αποδίδει. Αλλά, και πως μπορεί να εκλαμβάνονται ως «σοβαρές» παρόμοιες διαβεβαιώσεις, εφόσον ενόσω εξαγγέλλονται, ανακοινώνονται ταυτόχρονα και «νέα μέτρα»-βλ. τα πιο πρόσφατα χθεσινά της ΔΕΗ.

Πόσο καλύτερα θα ήταν αν, ευθαρσώς, ο κ. Στουρνάρας και οι πέριξ αυτού μιλούσαν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τη γλώσσα της αλήθειας στον ελληνικό λαό, του έλεγαν ότι το χρέος είναι μη διαχειρίσιμο-και δεν είναι δυνατόν να καταστεί διαχειρίσιμο- γι αυτό και το πρώτο κατεπείγον μέτρο είναι η ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ  ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, που μας επιβάλλουν και που πειθήνια ακολουθούμε, αν και μας οδηγεί προς την πλήρη καταστροφή. Να ζητήσει ο κ. Στουρνάρας βοήθεια και συμπαράσταση από τους συμπατριώτες του που μαρτυρούν, και μάλιστα χωρίς ελπίδα καμία, από τα μνημόνια κλπ., αντί να τους παραμυθιάζει και αντί να  σφίγγει το χέρι και να χαμογελά στους δήμιους του ελληνικού λαού-βλ. κ. Σόιμπλε κλπ. Να ζητήσει, επίσης, βοήθεια από όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα-αδιάφορο αν είναι ή όχι της αρεσκείας του, γιατί το θέμα δεν είναι οι όποιες προτιμήσεις του, αλλά η ύστατη προσπάθεια σωτηρίας του ελληνικού λαού, και μαζί της Ελλάδας.

Είναι καιρός να συνειδητοποιήσει ο κ. Στουρνάρας και οι πέριξ του ομοιδεάτες, ότι τίποτε δεν τραυματίζει τόσο μα τόσο βαθιά τους Έλληνες, όσο αυτές οι φαιδρές ιστορίες περί δήθεν “success story”, ενόσω το σύνολο του κόσμου, κυριολεκτικά, καταποντίζεται γύρω τους, και ενόσω όλα τα σοβαρά έντυπα της υφηλίου εμφανίζουν την ελληνική περίπτωση, ως πρόβλημα χωρίς λύση, αν εξακολουθηθεί η ίδια αδιέξοδη πολιτική.

Υπάρχουν λύσεις και ως οικονομολόγος, ασφαλώς τις γνωρίζει ο κ. Στουρνάρας! Λύσεις επώδυνες, λύσεις σκληρές, αλλά που έχουν κάποιες ελπίδες εξόδου από την κρίση. Γι αυτές, χρειάζεται αλλαγή στρατοπέδου και αποβολή παρωπίδων. Δεν είναι, δηλαδή, δυνατόν να είναι και με το Θεό και με το Μαμωνά! Αλλά και δεν πρέπει πια να βαδίζουμε σε «μονόδρομους».  Γύρω μας πολλαπλασιάζονται οι περιπτώσεις κυβερνήσεων που “λακίζουν προς το κέντρο”, λίγο, περισσότερο ή πιο αποφασιστικά. Τελικά, πιστεύω ότι δεν κάνω λάθος, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της υφηλίου που “τα δίνει όλα, και χωρίς την ελάχιστη αντίδραση, προκειμένου να καταστραφεί”. Και είναι εύλογο το ΓΙΑΤΙ!

Προηγούμενο άρθροΚαρπούζι: ο κυρίαρχος του καλοκαιριού
Επόμενο άρθροΑς επικεντρωθούμε σε πιο σοβαρά θέματα…
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.