Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη συμμετοχή των δημοτικών παιδικών σταθμών σε επιχορηγούμενη δράση του ΕΣΠΑ

0
286

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

 

            Τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης για τρίτη συνεχή χρονιά στην επιχορηγούμενη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, χθες Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014, στη διάρκεια της 11ης έκτακτης συνεδρίασής του.

Η συγκεκριμένη δράση  εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα προκειμένου με βάση τα εισοδηματικά τους κριτήρια να καλύψουν τις επιχορηγούμενες θέσεις που διεκδικούν στο πλαίσιο της δράσης οι παιδικοί σταθμοί.

Τη σχετική πρόταση στην οποία συμμετέχουν οι 17 δημοτικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ο Οργανισμός Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.) Δήμου Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Ίδρυμα – Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» υπέβαλαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης σε πρόσκληση ενδιαφέροντος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε. Ε. Τ. Α. Α.  Α. Ε). Αντίστοιχες προτάσεις ως Ν.Π.Δ.Δ. υπέβαλαν ο Οργανισμός Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.) Δήμου Θεσσαλονίκης (διεκδικεί 428 θέσεις στους δέκα παιδικούς σταθμούς) και το Δημοτικό Ίδρυμα – Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» (διεκδικεί 45 θέσεις).

“Στόχος μας  είναι να προσφέρουμε στα παιδιά των δημοτών εγγυημένη φροντίδα με το μικρότερο δυνατό κόστος, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας και των οικογενειών που δοκιμάζονται οικονομικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες” ανέφερε κατά την εισήγησή της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα  σημειώνοντας την επιτυχία του προγράμματος τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Το ποσοστό συμμετοχής των ενδιαφερόμενων οικογενειών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, κατά τα προηγούμενα χρόνια κρίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης (Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών, Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ., «Άγιος Στυλιανός») ιδιαίτερα ικανοποιητικό.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι οι παιδικοί σταθμοί αποτελούν το πρώτο οργανωμένο σχολικό περιβάλλον για την ισόρροπη και ισόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και ότι στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να φιλοξενούνται σε ένα περιβάλλον ασφαλές και άρτιο παιδαγωγικά που θέτει τις σωστές βάσεις για την εξέλιξη τους.

Τις επόμενες ημέρες οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα ενημερωθούν αναλυτικά σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται και τη διεύθυνση αποστολής τους προκειμένου να συμμετάσχουν στην επιχορηγούμενη δράση.

 

Προηγούμενο άρθροΝησιώτη: «Έτσι φέραμε τα μετάλλια στην Ελλάδα!»
Επόμενο άρθροΟι «Πέρσες» του Αισχύλου σήμερα στη Θερινή Αυλαία
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.