Το Ελληνικό Μάρμαρο και η Ελληνική Μυθολογία «ζωντανεύουν» στην διεθνή έκθεση φυσικών πετρωμάτων της Ιταλίας

0
1370

mythic_marble.indd

«Δίνουμε Πνοή στα Μάρμαρά μας»

49η MARMOMACC 2014, ΒΕΡΟΝΑ ΙΤΑΛΙΑ

«Μυθικές Αυτοβιογραφίες, Γλυπτικές Μορφές Πελέκησης και Στρατογραφίες Χρωμάτων», συνθέτουν έναν μαγευτικό ιστό που βασίζεται σε παράξενα κυματιστά μοτίβα της τεχνικής  παραμόρφωσης Moiré (το φαινόμενο ανάδυσης μιας νέας εικόνας από δύο άλλες) και της δομικής ολότητας της Gestalt (Το Όλον είναι κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μερών του).

Στην φετινή Διεθνή Έκθεση Φυσικών Πετρωμάτων 49η Marmomacc, που θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου στην Βερόνα της Ιταλίας, «Δίνουμε Πνοή στα Μάρμαρά μας».

Σε ένα εντυπωσιακό περίπτερο 144 τμ που σχεδίασαν οι συνεργάτες μας, η ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου ARCHKT και επίλεκτο προσωπικό του καλλιτεχνικού τμήματος της εταιρίας μας, παρουσιάζουμε  την αποκλειστική συλλογή μας «12 Μυθικά Μάρμαρα».

Τα μάρμαρά μας δεν είναι στατικά και συμπαγή φυσικά πετρώματα. Τα μάρμαρά μας αποκτούν πλέον «κίνηση και ζωή».

Λαμβάνοντας υπόψη την εσωτερική δύναμη του κάθε υλικού, του μύθου με τον οποίο συνδέεται από τον τόπο εξόρυξης και της μορφικής του απόδοσης και κίνησης, δημιουργήσαμε ένα περίπτερο που παραπέμπει σε θεατρική σκηνή όπου οι πρωταγωνιστές είναι οι μαρμάρινες παραστάσεις.

Ο τρόπος που γίνεται αντιληπτή η μορφή κάθε στοιχείου, εξαρτάται από την θέση και την λειτουργία του στην συνολική διάταξη. Ως αντιληπτικό βίωμα, λάβαμε υπόψη την δομή(συναρμογή, τεκτονική), την ολική ποιότητα (χρωματισμός, φωτεινότητα, αγριότητα υλικού) και την ουσία και τον χαρακτήρα του υλικού ( συναισθηματική αξία και φόρτιση που προκαλεί).

Η θεατρική σκηνή, διαστάσεων 18μ μήκος Χ 4,5μ ύψος, αναπαριστά σε πρώτο επίπεδο τα «12 Μυθικά Μάρμαρα» σε γλυπτική μορφή. Σε δεύτερο επίπεδο, οι επισκέπτες θα δουν εφαρμοσμένη την τεχνική Moiré πάνω στα μάρμαρα για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη έκταση και διάσταση.

Επισκέπτες και κοινό θα ενεργοποιούν  με τον βηματισμό τους την αέρινη κίνηση και κομψότητα του Veria Green, τον καλπασμό του αλόγου του Thassos Snow White, την ρωμαλέα δύναμη του Ηρακλή στο Olympia Red, τον έρωτα της Ανδρομέδας και την πάλη με την Μέδουσα στο Perseus, την κίνηση του βέλους και του δηλητηρίου στον Nessus, την δύναμη της φιλίας στο Draco, τον μυθικό Ποσειδώνα και την φιδούσα Τήνο μέσα από το Tannoti Green, την τιτανομαχία στο Titanium Black, την κρούση θεών και μυθικών τεράτων στον Volaka Haemus και την δύναμη των κόσμων στον χρόνο, μέσα από το Era Silver.

Η σύνθεση θα παρουσιαστεί  στο περίπτερό μας Hall 11, Stand E7-F7, ενώ στο Service Centre dei Signori μεταξύ των Halls 11 & 12 της φετινής Marmomacc 2014, θα παρουσιάσουμε τα ανάγλυφα των «12 Μυθικών Μαρμάρων».

 

STONE GROUP INTERNATIONAL

Η εταιρία είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους επεξεργασίας και εμπορίας μαρμάρου στον κόσμο, με παρουσία σε 71 χώρες.

Είναι παγκόσμιος προμηθευτής μαρμάρων και φυσικών πετρωμάτων των μεγαλύτερων εταιριών.

Συμμετέχει σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα ως προμηθευτής υλικών και προδιαγράφει τα υλικά της στους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες παγκοσμίως.

Εδρεύει σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 50.000 τμ στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης.

Η ετήσια παραγωγική της δυναμικότητα ανέρχεται σε 650.000 τμ.

Εμπορεύεται πάνω από 300 τύπους μαρμάρων και γρανιτών.

Έχει ιδιόκτητα λατομεία στην Ελλάδα και έχει συνάψει συμφωνίες αποκλειστικής διάθεσης της πρώτης ύλης με λατομεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Διαθέτει τεχνογνωσία, εξειδικευμένο προσωπικό και υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Επενδύει διαρκώς σε πάγιο μηχανολογικό εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις.

Συμμετέχει στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού.

Εφαρμόζει πολιτική ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Πιστοποίησης.

 

Προηγούμενο άρθροΒραδιά αφιερωμένη στην Aurelia Smeltz
Επόμενο άρθρο«Δυο γλώσσες μια Πόλη»: συναυλία στο Βασιλικό Θέατρο
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.