Το θέμα είναι σε τι θεό πιστεύει κανείς

0
1319

6Είναι κρίμα να διαλύεται η καλύτερη προσπάθεια που έγινε τα τελευταία 20 χρόνια στο ΚΘΒΕ εξαιτίας της πολιτείας. Τα χρέη του παρελθόντος, η μειωμένη επιχορήγηση η οποία μάλιστα δεν καταβάλλεται πια, οι απλήρωτοι επί 2.5 μήνες εργαζόμενοι, υπουργικές προτροπές για κλείσιμο σκηνών και απολύσεις είναι το βαρύ σύννεφο που έχει κάτσει πάνω από το ΚΘΒΕ εδώ και 3 μήνες. Ένα σύννεφο που οδήγησε την πρόεδρο Μ. Λυσαρίδου και τον αντιπρόεδρο Φ. Γράψα σε παραίτηση από το δ.σ. Ένα σύννεφο που σκιάζει -μαύρη μαυρίλα- ό,τι καλό επιτεύχθηκε τον τελευταίο ενάμιση με καλλιτεχνικό διευθυντή το Γιάννη Βούρο και μια διοίκηση που λειτούργησε αντίθετα με όσα είχαμε συνηθίσει τα τελευταία πολλά χρόνια, συνεργάστηκε με τον διευθυντή, σχεδίασε, υλοποίησε, στήριξε. Με θαυμαστά επιτεύγματα, όπως η αύξηση των θεατών κατά 50% περίπου σε σχέση με το 2012-2013.

Θα πεις κανείς, τι να κάνει ο καημένος υπουργός Πολιτισμού, ο τελευταίος τη τάξει υπουργός και μάλιστα αναπληρωτής ων, όταν διακυβεύεται το μέλλον ολόκληρης της χώρας; Και μάλιστα την ώρα ακριβώς που μιλάμε;

Σωστά. Αλλά το θέμα είναι σε τι θεό πιστεύει κανείς. Αν δηλαδή πραγματικά πιστεύουμε όσα επί χρόνια επαγγελλόμαστε, ότι δηλαδή ο πολιτισμός είναι ενοποιό στοιχείο για την κοινωνία αλλά συνάμα και αναπτυξιακό εργαλείο. Βαριά βιομηχανία που είπε κάποτε η Μελίνα -και στοίχειωσε. Εάν το πιστεύουμε τότε θα επενδύσουμε -αν όχι χρήμα, τουλάχιστον ελπίδα- σ’ αυτόν. Όσο θα βαθαίνει η κρίση, τόσο θα γαντζωνόμαστε πάνω του. Μπας και σωθούμε.

Προηγούμενο άρθροΌταν η Μελίνα έκανε ντοκιμαντέρ για τον Αττίλα…
Επόμενο άρθροΓιατί αυτός πέθανε από τα γέλια;
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.