Το κάτι παραπάνω..

0
960

No-ChangeΓράφει η Αναστασία Νικολούδη / [email protected]

Πόσες φορές δε σου έχει τύχει να βρίσκεσαι σε μία δουλειά που σε πνίγει αφόρητα, σε μία θέση άβολη από όπου δυσκολεύεσαι να ξεμπλέξεις, σε μία σχέση αταίριαστη και ακατάλληλη, σε μία ομάδα όπου δεν ανήκεις ή τουλάχιστον έτσι νιώθεις, σε ένα μέρος όπου τίποτα δε θυμίζει πατρίδα, σε ένα σπίτι αφιλόξενο και ας είναι το δικό σου;;; Μάλλον πολλές φορές, ίσως καθημερινά, μπορεί όμως και ποτέ. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι βλέπεις που «βασανίζονται» διαρκώς, εκείνοι που θέλουν να βασανίζονται και εκείνοι που ποτέ δε θα το επιτρέψουν.

Βλέπεις δειλούς ανθρώπους, αδύναμους μέσα τους, να φοβούνται την αλλαγή. Παρατηρείς την πίεση που πέφτει στις πλάτες τους και εκείνοι συνεχίζουν να ζουν στην ίδια θέση, στην ίδια δουλειά, στις ίδιες σχέσεις. Είναι η δύναμη της συνήθειας ή η αδυναμία της απόφασης; Κάποιοι απο αυτούς τρέφονται με τις δυσκολίες τους. Αποκτούν μία παράλογη δύναμη μέσα από όλα αυτά, τη δύναμη της συμπόνοιας και έτσι νιώθουν ότι μπορούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον των άλλων γύρω τους. Μοιρολατρικά και γεμάτα ανασφάλεια. Αλλά αν τους αρέσει, δε μου πέφτει λόγος.

Είναι και οι άλλοι όμως, οι άνθρωποι που θέλουν να διεκδικήσουν όνειρα και στόχους, κάτι μαζοχιστικά τελειομανείς άνθρωποι που γυροφέρνουν το άπιαστο γιατί δε μπορούν να βολευτούν με τίποτα λιγότερα. Είναι εκείνοι που καμιά φορά ζηλεύουμε τις ζωές τους ενώ εκείνοι ήδη έχουν στρώσει το έδαφος για τα επόμενα βήματα. Κοντά τους μαθαίνεις ότι το ρίσκο είναι μία επιλογή που πρέπει να υπερασπιστεί κανείς και να προσπαθήσει να το κάνει να πετύχει, μαθαίνεις να μη σταματάς, να μην επαναπαύεσαι και να μη βαλτώνεις, μαθαίνεις να γίνεσαι διαρκώς καλύτερος, μαθαίνεις να ζεις όχι απλώς για να υπάρχεις αλλά για όλους εκείνους τους λόγους που έχεις αγαπήσει. Μαθαίνεις να κρατάς ένα κομμάτι ιδεαλισμού αρκετό για να συντηρεί τις ρεαλιστικές σου ανάγκες και μαθαίνεις να είσαι εσύ αυτός που ελέγχει τη ζωή σου χωρίς φόβο, χωρίς αμφισβητήσεις, χωρίς γιατί και πως.

Μαθαίνεις και τελικά μπορείς και εσύ να διεκδικείς το κάτι παραπάνω. Τίποτα λιγότερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.