Το ΟΧΙ δεν είναι θέμα πολιτικής εκμετάλλευσης

0
952

simaiaΓράφει ο Τάσος Μπανιώρας / MSc Πληροφορική και Εκπαίδευση – ΑΠΘ

Ένα από τα αγαπημένα θέματα των δημοσιογράφων είναι να ρωτάνε νεολαίους σχετικά με τις εθνικές επετείους προκειμένου να δείξουν ότι δεν ξέρουμε ιστορία. Καλή θα ήταν αυτή η πρακτική να εφαρμοζόταν στους <<τοπικούς άρχοντες>>. Τρανό παράδειγμα ο Δήμος Χαλανδρίου. Ένας δήμος με μεγάλα πάρκα, σχετικά καλούς δρόμους, μεγάλες ιδιωτικές κλινικές αλλά και με μεγάλο θέμα τα σκουπίδια.

Ο Δήμαρχος (υποστηριζόμενος από το Συ.Ριζ.Α) επέλεξε με το δικό του το μυαλό να παίζει το εμβατήριο του ΕΑΜ κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης. Μία κίνηση ανιστόρητη, προσβλητική προς τους συμμετέχοντες της εορτής αλλά και προς τους 13.976 Έλληνες πεσόντες της εποποιίας του 1940. Μήπως τελικά όσοι ευαγγελίζονται την κατάργηση των παρελάσεων είναι επειδή ονειρευόντουσαν παρελάσεις του κόκκινου στρατού;

Για να μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε, την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε το ηρωικό και τεράστιο ΟΧΙ. Την έναρξη της νικηφόρας εκστρατείας η οποία όχι μόνο απέκρουσε τους Ιταλούς αλλά ανάγκασε τους Γερμανούς να περικυκλώσουν το Ρούπελ (αφού δεν μπορούσαν να το νικήσουν) και να καθυστερήσουν την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα (επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης) κάτι που ίσως έκρινε ένα μεγάλο μέρος της εξέλιξης του Β΄Π.Π. σύμφωνα με τα λεγόμενα πολιτικών και στρατηγών των Συμμάχων.

Κανένας “τοπικός άρχοντας” (γελάνε και οι πέτρες) δεν έχει δικαίωμα να μετατρέπει και να παραλλάζει τις εορτές στα γούστα της πολιτικής του σκούφιας. Σε ένα ευνομούμενο κράτος θα πρέπει ήδη να έχει κληθεί σε απολογία τουλάχιστον από το Δημοτικό Συμβούλιο και αργότερα από οποιοδήποτε αρμόδιο όργανο το οποίο δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Εν αντιθέσει, ο Δήμαρχος έλαβε τα εύσημα από τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ.Καραμέρο η σοβαρότητα του οποίου καθημερινά συρρικνώνεται.

Το τι έκανε ο ΕΑΜ κατά τη διάρκεια της κατοχής αλλά και μετά από αυτήν είναι γνωστό. Ας μην ξύνουν πληγές οι νοσταλγοί του Χότζα και του Στάλιν διότι εκτίθενται ανεπανόρθωτα και κάνουν κακό στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα. Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει. Για αυτό όλοι αυτοί οι οποίοι ονειρεύονται εν έτη 2014 σοβιετίες ας μιλήσουν με τα εγγόνια των μπολσεβίκων οι οποίοι πολέμησαν για μία “δικαιότερη κοινωνία και οικονομία”. Τι δουλειά έκαναν και τι επίπεδο ζωής είχαν όλες οι χώρες της Βαλκανικής οι οποίες ήταν υπό τον κομμουνιστικό μανδύα είναι γνωστές. 

Πρέπει στην Ελλάδα να προχωρήσουμε επιτέλους μπροστά, η προπαγάνδα και η διαστρέβλωση της ιστορίας είναι ανήκουστη. Επιπροσθέτως, η αναμόχλευση ιστορικών γεγονότων τα οποία διχάζουν την κοινωνία είναι απαράδεκτη και αναχρονιστική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.