Το Φεστιβάλ των Κοινών δείχνει το δρόμο!

0
361

CommonsFest_1 CommonsFest_1Το Φεστιβάλ των Κοινών δείχνει το δρόμο να δημιουργήσουμε τον κόσμο που θέλουμε μέσα στον κόσμο που θέλουμε να ξεπεράσουμε!* Το Φεστιβάλ των Κοινών αποτελεί μια πρωτοβουλία για την προώθηση της ελεύθερης γνώσης και της ομότιμης συνεργασίας για τη δημιουργία και τη διαχείριση των κοινών. Μια φιλοσοφία που έχει διαδοθεί πολύ μέσα από τις κοινότητες του ελεύθερου λογισμικού και επεκτείνεται σε πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας, όπως στις τέχνες, στην διακυβέρνηση, στην κατασκευή μηχανημάτων, εργαλείων και άλλων αγαθών. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει έκθεση, προβολές, ομιλίες, συζητήσεις και εργαστήρια.

Πότε και Πού;

Το 2ο Φεστιβάλ των Κοινών θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στις 9,10 και 11 Μαΐου 2014. Θα φιλοξενηθεί στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9 και Κοσμά Ζώτου).

Σκοπός

Στόχοι του Φεστιβάλ των Κοινών είναι :

l  Να αναδείξει λύσεις σε καθημερινές μας ανάγκες που προσφέρονται μέσα από τα Κοινά.

l  Να ενημερώσει για διαθέσιμα σε όλους εργαλεία τα οποία μας βοηθάνε να δημιουργήσουμε και να διαχειριστούμε τα Κοινά.

l  Να ερευνήσει νέους τρόπους συνεργασίας, νέα εργαλεία δημιουργίας και καινοτομίες για να επιταχύνουμε την διαδικασία συμμετοχής των πολιτών στα Κοινά.

Μπορείτε να δείτε τη λίστα με τους συμμετέχοντες εδώ: http://commonsfest.info/2014/ipostirixte-to-festival-ton-kinon/

Στηρίξτε οικονομικά τη διεξαγωγή του φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ των Κοινών δεν θα μπορούσε παρά να χρηματοδοτηθεί από τους ανθρώπους του, δηλαδή από όλους εσάς που πιστεύετε ότι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε. Έτσι τρέχει μια καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης (https://www.indiegogo.com/projects/support-commonsfest)   για να καλύψουμε μέρος των εξόδων μας, τα οποία είναι: έξοδα μετακίνησης και διατροφής συμμετεχόντων και εκτυπώσεις που χρειάζονται για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ.

Μέρος μιας παγκόσμιας κοινότητας

Το Φεστιβάλ των Κοινών θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ μικρό μέρος μιας παγκόσμιας κοινότητας ανθρώπων, ομάδων και οργανισμών που από διαφορετικές θέσεις παράγουν, διαχειρίζονται και αναπτύσσουν κοινά αγαθά. Όπως οι χιλιάδες εθελοντές που απελευθερώνουν τη γνώση στη Wikipedia, οι καλλιτέχνες που διαθέτουν τα έργα τους υπό ανοιχτές άδειες Creative Commons, οι προγραμματιστές και μηχανικοί που αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες με ελεύθερες άδειες, όπως είναι το Linux και οι δεκάδες διανομές του, οι αγρότες που παράγουν και διασώζουν ελεύθερους σπόρους χωρίς πατέντες, οι ομότιμες και αυτοδιαχειριζόμενες κοινότητες που ανταλλάσουν γνώση, υπηρεσίες και αγαθά. Όλοι αυτοί συμβάλουν στη δημιουργία μιας νέας οικονομίας, πιο ανθρώπινης, με σεβασμό στο περιβάλλον και με απλό στόχο να καλύπτουμε τις ανάγκες μας.

Συνάντηση Creative Commons European Affiliates στο Ηράκλειο

Με αφορμή το Φεστιβάλ των Κοινών οι Ευρωπαίοι συνεργάτες των Creative Commons μας τιμούν επιλέγοντας να πραγματοποιήσουν μια από τις 2 ετήσιες συναντήσεις τους στο Ηράκλειο στις 9 Μαΐου, ημέρα έναρξης του φεστιβάλ, ώστε να έχουν την ευκαιρία και αυτοί να το παρακολουθήσουν.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδα: http://commonsfest.info

Facebook: https://www.facebook.com/Commonsfest

Twitter: https://twitter.com/commonsfest

Επικοινωνία: [email protected]

Προηγούμενο άρθρο«Νικήτας Δέλτα»: όταν οι άνθρωποι σηκώνουν κεφάλι ψηλότερα από την Ιστορία…
Επόμενο άρθρο«Γειτονιές των Γεύσεων» στην πλατεία Ναυαρίνου
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.