Το Mediterranean Cosmos σας προσκαλεί να γνωρίσετε το μαγικό κόσμο της Ρομποτικής τεχνολογίας

0
496

gfahgfashgTο Mediterranean Cosmos και ο οργανισμός για την εκπαίδευση του μέλλοντος EDUACT παρουσιάζουν το επιτυχημένο και δημοφιλές πρόγραμμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική για όλους». Ένα πρόγραμμα ρομποτικής για παιδιά 9-16 ετών, που έχει σχεδιαστεί για να ενθουσιάσει τους συμμετέχοντες με την επιστήμη και τη τεχνολογία!

Συνολικά 20 εργαστήρια εκπαιδευτικής Ρομποτικής, δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο της ρομποτικής τεχνολογίας!

Χρησιμοποιώντας τη σειρά Lego Mindstorms που περιλαμβάνει τεχνικά κομμάτια Lego όπως εργαλεία, άξονες, ακτίνες, και υδραυλικά μέρη,  αισθητήρες και απλά «τουβλάκια» Lego, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να κατασκευάσουν ρομπότ και άλλα αυτοματοποιημένα ή αλληλεπιδραστικά συστήματα. Μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική, τα παιδιά  σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ έχοντας την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας και αναπτύσσοντας δεξιότητες πάνω στη φυσική, τα μαθηματικά και τη μηχανική.

Τα εργαστήρια διάρκειας 40 λεπτών το καθένα  θα οργανωθούν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου από τις 17.00 έως και τις 21.00 και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου από τις 12.00 έως και τις 17.00. Το ίδιο πρόγραμμα θα επαναληφθεί την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου. Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν και οι εγγραφές γίνονται στον χώρο των εργαστηρίων. Στον ίδιο χώρο θα δίνονται πληροφορίες για την Ρομποτική, για τη νεανική καινοτομία, για το πρωτάθλημα FLL GREECE ενώ θα προβάλλονται βίντεο από αντίστοιχες εκδηλώσεις του εξωτερικού. Θα υπάρχει show robotics στα διαλείμματα των workshop και δυνατότητα διάδρασης των γονέων με τα ρομπότ με την χρήση των κινητών τους τηλεφώνων. Τέλος η επικοινωνία των εκπαιδευτών εκτός από τα Ελληνικά, μπορεί να γίνει στα Αγγλικά, στα Γερμανικά και στα Γαλλικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11/10 & 18/10           17:00 – 21:00

ΣΑΒΒΑΤΟ, 12/10 & 19/10                12:00 – 17:00

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 8 & 9 Μαρτίου 2014 θα διοργανωθεί από την eduACT, Εθνικό επιχειρησιακό συνεργάτη της Lego Education® και της FIRST® για την διοργάνωση όλων των διαγωνισμών για την Ελλάδα, το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα FLL με κέντρο τη Θεσσαλονίκη. Η δοκιμασία περιλαμβάνει την κατασκευή Ρομπότ, έρευνα, πείραμα και παρουσίαση με βάση πάντα της Αξίες (Core Values) του FLL όπως ομαδικότητα, ευ αγωνίζεσθε, εξάπλωση γνώσης και εμπειρίας, επαγγελματισμό και διασκέδαση. Ο βασικός στόχος μιας τέτοιας δράσης είναι τα ίδια τα παιδιά, η επαφή τους με την επιστήμη και την τεχνολογία με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο, ανάπτυξη αξιών όπως ευγενής άμιλλα, σεβασμός στα μέλη της ομάδας, ανάπτυξη επικοινωνιακών προσόντων, επίλυση προβλημάτων, συνεργασία, πρωτοβουλία, πειραματισμός και ανοιχτή σκέψη.

eduact.org

robotics.eduact.org

Προηγούμενο άρθροΟστεοπόρωση και διατροφή
Επόμενο άρθρο«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;»: για 2η χρονιά στο ΠΟΛΗΘΕΑΤΡΟ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.