ΥΠΠΟ: Προς αλλαγή σημείων του ιδρυτικού νόμου των κρατικών θεάτρων

0
783

ethnikothe

Σε μια σειρά επεμβάσεων οι οποίες θα συμβάλουν αποφασιστικά στην εύρυθμη λειτουργία των εποπτευομένων οργανισμών του Υπουργείου Πολιτισμού προχωρεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τηρώντας τις από καιρού εξαγγελθείσες δεσμεύσεις της για ευταξία, διαφάνεια και λειτουργικότητα των εποπτευομένων οργανισμών και για διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.
Συγκεκριμένα:
• Παρελήφθη το πόρισμα τού διαχειριστικού ελέγχου που πραγματοποίησαν ελεγκτές τής δημόσιας διοίκησης στο Εθνικό Θέατρο για τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει ο προηγούμενος Καλλιτεχνικός Διευθυντής και το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο για την περίοδο 2014- ’15. Το πόρισμα διαβιβάζεται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω.
• Παρελήφθη το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου που είχε παραγγελθεί από το νέο Δ.Σ. για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και βρίσκεται εν εξελίξει ο λογιστικός έλεγχος για τον ίδιο φορέα.
• Παραγγέλλεται διαχειριστικός και λογιστικός έλεγχος από το νέο Δ.Σ. για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
• Ξεκινά επίσης η σύνταξη εσωτερικού κανονισμού και οργανογράμματος για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, καθώς και για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπως προβλέπεται από τον ιδρυτικό νόμο των δυο φορέων ήδη από το 2010.
• Ολοκληρώθηκε ο διαχειριστικός και λογιστικός έλεγχος στο Ελληνικό Φεστιβάλ και ξεκίνησε η σύνταξη εσωτερικού κανονισμού και οργανογράμματος από το νέο Δ.Σ., όπως προβλεπόταν ήδη από τον ιδρυτικό νόμο του 1998.
• Προχωρεί η νομοθετική επεξεργασία σημείων του ιδρυτικού νόμου καθώς και του οργανισμού λειτουργίας του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
• Προχωρεί η επεξεργασία της αναμόρφωσης του οργανισμού του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων.
• Εν εξελίξει βρίσκεται η διαδικασία της προκήρυξης της θέσης του Γενικού Διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης σε εφαρμογή του οργανισμού λειτουργίας του από το 2013, που δεν έχει μέχρι σήμερα κατά τούτο εφαρμοστεί.
Εξάλλου, με εγκύκλιο που εστάλη προς τους εποπτευόμενους φορείς εφιστάται εκ νέου η προσοχή στην ανάγκη σχολαστικής τήρησης του νόμου περί Διαύγειας, όπως εξάλλου της τήρησης πρωτοκόλλου για το σύνολο των εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων κάθε είδους, καθώς της τήρησης πρακτικών συνεδριάσεων των Δ.Σ., τα οποία θα πρέπει να υπογράφονται από το σύνολο των συμμετεχόντων μελών τους. Τέλος, με άλλο έγγραφο ζητήθηκε από τους εποπτευόμενους φορείς να δώσουν αναλυτικά στοιχεία των ακινήτων που εκμισθώνουν, καθώς και του συνόλου των μισθωμάτων τα οποία καταβάλλουν.

Προηγούμενο άρθροΠροσκλητήριο Ξυδάκη για την πολιτιστική κληρονομιά
Επόμενο άρθροΤα… ξυρισμένα κεφάλια πάνε Επίδαυρο στις 7 & 8/8
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.