ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016: ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ

0
1335

 

απεργια-αγρότεςΣε αυτό το άρθρο προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε τα σημαντικότερα γεγονότα του περασμένου μηνός. Ή τουλάχιστον τα περισσότερα εξ΄αυτών.

Ο μήνας ξεκίνησε με μία έρευνα η οποία έλεγε πως η Ελλάδα είναι η 4η πιο μίζερη χώρα στον κόσμο. Ωστόσο κάτι τέτοια έχουμε ακούσει και στο παρελθόν. Προσωπική και ταπεινή μου γνώμη πως τέτοιου είδους έρευνες είναι ολίγον τι υπερβολικές. Επομένως προσπερνάμε αυτό το γεγονός όπως και το διορισμό του Αντιπροέδρου του 15μελούς όταν Πρόεδρος ήταν ο Τσίπρας. Τουλάχιστον ο συγκεκριμένος έχει να δείξει κι ένα βιογραφικό, όχι σα τον σύμβουλο στρατηγικής του Πρωθυπουργού ο οποίος τοποθετήθηκε προ λίγων ημερών.

Η αρχή του μήνα επικεντρώθηκε στις κινητοποιήσεις των αγροτών και την μεγάλη απεργία όλων των κλάδων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (μέχρι και τα καφέ της πόλης ήταν κλειστά) εξαιτίας του ασφαλιστικού.

Προσπερνάμε τις συγκρούσεις αγροτών και Αστυνομίας. Συνεχίζουμε με το σωματικό έλεγχο για να περπατήσεις στο κέντρο τη Αθήνας και συγκεκριμένα στην Ηρώδου Αττικού. Βλέπετε το Μαξίμου δεν διάγει τις καλύτερες μέρες του. Θυμάστε πέρσι τέτοιες μέρες που κάποιοι πανηγύριζαν επειδή δεν είχαμε κάγκελα έξω από τη Βουλή φαντάζομαι..

Στη συνέχεια μονοπώλησε το ενδιαφέρον το σχέδιο νόμου του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ο οποίος σύμφωνα με έρευνα ενός Ινστιτούτου από τη Φλωρεντία αποφασίζει να έχουμε 4 κανάλια. Κανένα παραπάνω. Εγώ δεν ξέρω γιατί πρέπει να μπει πλαφόν σε αριθμό ιδιωτικών επιχειρήσεων…Ωστόσο, ίσως το ξέρει η γάτα Ιμαλαίων.
καναλια

Παράλληλα είχαμε συμφωνία Γερμανίας – Τουρκίας για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Αφορμή προφανώς η προσφυγική κρίση. Ποιος ρώτησε την Ελλάδα για αυτή την εμπλοκή και τους όρους αυτής; Η Τουρκία επίσης απέστειλε ΝΟΤΑΜ ώστε να μας ξεκαθαρίσει ότι δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα της Ελλάδας για έρευνα και διάσωση εντός του FIR Αθηνών. Μάλιστα αυτό συνέβη ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις ερευνούσαν το θάνατο τριών Αξιωματικών οι οποίοι χάθηκαν στην Κίναρο κατόπιν πτώσης ελικοπτέρου.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν οι ανθυποπλοίαρχοι Τουλίτσης Αναστάσιος (κυβερνήτης) Πανανάς Κωνσταντίνος(συγκυβερνήτης), ενώ μηχανικός του ελικοπτέρου ήταν ο ανθυπασπιστής Ευαγγέλου Ελευθέριος.
Στο ελικόπτερο επέβαιναν οι ανθυποπλοίαρχοι Τουλίτσης Αναστάσιος (κυβερνήτης) Πανανάς Κωνσταντίνος(συγκυβερνήτης), ενώ μηχανικός του ελικοπτέρου ήταν ο ανθυπασπιστής Ευαγγέλου Ελευθέριος.

Ο «Καθηγητής Οικονομίας ο οποίος δεν είναι Οικονομολόγος» Γιάννης Βαρουφάκης ανακοίνωσε τον Πανευρωπαϊκό του Κομματικό σχηματισμό στο Βερολίνο. Κανένας Έλληνας δε συμμετέχει όπως μας είπε, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Γιάννη συγγνώμη που το γράφω με 2ν αλλά έτσι μου το έμαθαν στο σχολείο.
Yanis Varoufakis Launches Democracy in Europe Movement 2025

Εκείνες τις μέρες τα Χρηματιστήρια Παγκοσμίως είχαν πτώση. Ο προβληματισμός μεγάλος. Ισχυροί ήταν και οι κραδασμοί για την Deutsche Bank. Ωστόσο δε συνέβη κάτι χειρότερο. Αρκετοί στην Ελλάδα μπορεί να χάρηκαν βλέποντας τη Γερμανική Τράπεζα να περνά δύσκολα (άλλωστε κι εμείς δύσκολα περνάμε 6 χρόνια τώρα, λογικό είναι). Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι πως αν για παράδειγμα δεν ήταν ασφαλείς οι καταθέσεις στη DB τότε δε θα ήταν πουθενά, πόσο μάλλον στην Ελλάδα.

χρημ

Νικητής γύρισε ο Ντέβιντ Κάμερον στην Downing Street από τις Βρυξέλλες. Κατάφερε να επιβάλλει τη δική του ατζέντα και πάει στο Δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου με ερώτημα το Brexit έχοντας αέρα. Ωστόσο αρκετοί στο κόμμα των Συντηρητικών τάσσονται υπέρ της εξόδου. Μεταξύ αυτών Υπουργοί αλλά και ο ιδιότροπος Δήμαρχος Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον. Ο τελευταίος προαλείφεται για δελφίνος(;). Σε άλλα νέα θέλω να υπενθυμίσω πως το δημοψήφισμα το είχε προαναγγείλει ο Κάμερον προεκλογικά για το καλοκαίρι του 2016. Οι Βρετανοί έχουν αρκετό χρόνο για να ενημερωθούν, να αποφασίσουν και να ψηφίσουν. Όχι μία εβδομάδα. Αυτή ναι, είναι διαπραγμάτευση.

cameron-735x459

Στον αστερισμό της Θάνου. Η Βασιλική Θάνου έγινε…νύχτα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ώστε να γίνει προσωρινή Πρωθυπουργός ενόψει των εκλογών Σεπτεμβρίου. Σήμερα βάση νόμου έχει το δικαίωμα της εξέλιξης και του ελέγχου των Υφισταμένων της Δικαστικών (Πιθανόν να έχει και της Πειθαρχικής Δίωξης αλλά επιφυλάσσομαι διότι το θέμα είναι σύνθετο). Ουσιαστικά είναι ο απόλυτος άρχοντας. Με βάση αυτό έχει κάθε δικαίωμα να κάνει μήνυση στον Συνταγματολόγο-Καθηγητή κ.Τσακυράκη επειδή διαφώνησε μαζί της σε αρθρογραφία δημοσιευμένη στο Διαδίκτυο.

Παρένθεση: Διώξεις σε Δικαστικούς λόγω προσωπικών απόψεων, έλεγχος (όχι οικονομικός) και περιορισμός του Τύπου, σωματικός έλεγχος στο κέντρο της Αθήνας, δηλώσεις Υπουργών για έλεγχο Διαδικτύου, για πόλεμο από τη Google, παύση (και μερική επανατοποθέτηση τελικά) του Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγου Σφακιανάκη και όλα αυτά από ανθρώπους που φωνασκούσαν τα προηγούμενα χρόνια: «….Η Χούντα δεν τελείωσε το ’73». Ε φυσικά, το ΄74 τελείωσε.

thanou-tsakirakis-708

Στα τέλη  του μήνα έληξαν τα μπλόκα των αγροτών. Ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών (υπενθυμίζω πως στις συναντήσεις οι αγρότες ήταν διασπασμένοι) και συγκεκριμένα στον κ. Μπούτα αρκέστηκε να πει: «Το τσίπουρο και τον ήλιο δεν θα μας τους πάρουνε ποτέ».

tsi

Τέλος είχαμε πρόκληση από την «Ομάδα του Βίζεγκραντ» η οποία συσκέφθηκε για το Μεταναστευτικό χωρίς να προσκαλέσει την Ελλάδα. Θα έπρεπε να παραβρεθούμε; Ναι και ήταν λάθος τους να μας αγνοήσουν. Ωστόσο πρέπει να αναλογιστούμε πολλά. Η εν λόγω ομάδα απαρτίζεται από τις: Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία. Αμφότερες έχουν αλλάξει τρόπο σκέψης μετά το 1989.

Στο μεταξύ οι μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές συνεχίζονται. Οι άνθρωποι αυτοί ζούνε σε χειρότερες συνθήκες από ότι στις χώρες τους και η Ελληνική Κυβέρνηση έχει τον ρόλο του παρατηρητή των εξελίξεων. όσο για την Ευρώπη, δεν ήταν έτοιμη να δράσει. Ωστόσο ας μη ρίχνουμε το φταίξιμο μόνο στην Ένωση. Υπάρχει ξέρετε και η Τουρκία. Από εκεί περνάνε  για Ευρώπη και για καλύτερες μέρες οι μετανάστες. Γιατί προτιμούν την Ελλάδα και όχι να περάσουν στη Βουλγαρία όπου δε χρειάζεται πλωτό μέσο; Γιατί Μαροκινοί αντί να πάνε προς Γαλλία έρχονται στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας;

Αυτά ήταν κατά την ταπεινή μου γνώμη τα σημαντικότερα γεγονότα για το Φεβρουάριο. Μπορείτε ελεύθερα να προσθέσετε κάτι που έχω ξεχάσει. Η τελευταία φωτογραφία δείχνει την Ελλάδα από το διάστημα. Τραβήχτηκε από τον Ignazio Magnani στις 19 Φεβρουαρίου, 2016 18:51 EET. Οι ειδήσεις ας είναι μίζερες, εμείς να μην είμαστε.
12745438_10207599497799471_136278402358845417_n

ΥΓ: Ένα ακόμη γεγονός που συγκίνησε ήταν το τροχαίο δυστύχημα με το οποίο έχασε τη ζωή του ο δημοφιλής και αυτοδημιούργητος τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης. Ο θάνατος δε χαρίζεται σε κανέναν για αυτό προσοχή στους δρόμους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.