Φταίει το κλίμα (κι ο κακός μας ο καιρός…)

0
931

Γράφει η Ναυσικά Γκράτσιου / [email protected]
Ο λογαριασμός του φυσικού αερίου, που μας ήρθε στο σπίτι προχθές, λίγο έλειψε… να μας αφήσει στον τόπο… 603 ευρώ για 63 μέρες! Κι ενώ τηρούμε κατά γράμμα όλες τις οδηγίες για χαμηλή κατανάλωση, μερικές φορές, μάλιστα, είμαστε σχεδόν στο όριο να κρυώνουμε, αλλά παρ’ όλ’ αυτά η τρελή απανταχούσα δε σήκωνε αμφισβητήσεις.
Αμέσως φωνάξαμε τον αρμόδιο μάστορα, ο οποίος μας κοίταξε το μηχάνημα, διαπίστωσε ότι λειτουργεί μια χαρά, πήρε και 50 ευρώ κι έφυγε.
Μετά, τηλεφωνήσαμε στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης φυσικού αερίου και μας είπαν ότι όχι, κανένα λάθος δεν έγινε στο λογαριασμό μας, κι ότι απλά οι τιμές αυξήθηκαν σχεδόν 40%!!! Τόσο απλά…!
Κάνοντας γκάλοπ ανάμεσα σε φίλους και γνωστούς, διαπιστώσαμε ότι σε σχέση με αρκετούς άλλους, πάλι καλά είμαστε. Σε μια γνωστή μας κυρία, που κατοικεί σ’ ένα τοσοδούλι διαμέρισμα και τις περισσότερες ώρες κιόλας λείπει αφού είναι στη δουλειά της και κλείνει τη θέρμανση, ο λογαριασμός για 23 ημέρες της ήρθε στα 300 ευρώ! Και κάποιοι άλλοι που έχουν μια μικρή αίθουσα τέχνης την οποία ουδέποτε κατάφεραν να ζεστάνουν ικανοποιητικά, καλούνται να πληρώσουν 850 ευρώ για δύο μήνες!
Και να φανταστείτε ότι το φυσικό αέριο ακόμη διαφημίζεται ως ένας οικονομικός τρόπος θέρμανσης! Τέτοια παραπλάνηση!
Θυμάμαι πέρυσι, τέτοιες μέρες, που ήδη είχε έρθει η άνοιξη, ενώ γενικά ο χειμώνας μας είχε φερθεί πολύ ευγενικά και πάρα πολύ οικονομικά. Φέτος ο καιρός είναι σαν να έχει βάλει στοίχημα με την τρόικα για το ποιος θα μας εξαφανίσει πιο γρήγορα…!
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι 11 Μαρτίου και μόλις εξεδόθη και νέο έκτακτο δελτίο καιρού για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων. Νέος γύρος φουντώματος του καλοριφέρ!
Και πλέον ξέρουμε ότι έχουμε – δεν έχουμε, πρέπει να βάζουμε στην άκρη για καύσιμα θέρμανσης τουλάχιστον ένα 10άευρο τη μέρα!
Ποιος είπε ότι «το πιο θερμό καλοριφέρ είν’ τα φιλιά;». Ψέματα είπε! Όταν ξεπαγιάζεις μόνο για γλύκες και τρυφερότητες δεν έχεις όρεξη! Και όταν έρχεται και ο λογαριασμός, τότε είναι που τη χάνεις για τα καλά…!
Τώρα, που το σκέφτομαι, μάλλον ο Νταλάρας το είπε. ΚΑΙ αυτό…!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.