Χαράτσι διαρκείας στα… «σπιτάκια» μας!

1
494

Επί δεκαετίες οι «πράσινες» και «μπλε» Κυβερνήσεις δεχόντουσαν ότι το «σπιτάκι» που αγοράζαμε ήταν «αντικειμενικής» αξίας 80,000 ευρώ και εμβαδού 65 τ. μ. με αναλογούντες φόρους (περίπου 11%) ενώ εμείς πληρώναμε 320,000 ευρώ για τα «μικτά» 150 τ. μ. της 3όροφης ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ «μεζονέτας» στον εργολάβο-κατασκευαστή!

     Το κτίσμα κόστιζε τόσο επειδή είχε ανεγερθεί σε χωράφι εκτός σχεδίου Πόλεως και εκτός ζώνης…

     Το «σπιτάκι» μας θα ήταν ακριβότερο εάν είχε ανεγερθεί εκτός σχεδίου αλλά εντός ζώνης δεδομένου ότι οι τοπικοί άρχοντες σύντομα θα φρόντιζαν να επεκταθεί μέχρι την αυλή του η οικοδομική ζώνη!

     Αφήνω στο σημερινό άρθρο στην άκρη για λόγους ευπρέπειας «το όργιο» με τις «εξοχικές» κατοικίες!

      Τέτοιου είδους αλισβερίσι βόλευε ελεύθερους επαγγελματίες και πολλούς άλλους που διέθεταν μετρητά που δεν αναγράφονταν στις φορολογικές τους δηλώσεις καθότι ήταν…αδικαιολόγητα!

      Το ίδιο αλισβερίσι βόλευε και όλους εμάς τους μισθωτούς σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και ιδιωτικές επιχειρήσεις καθώς πέραν του δικαιολογημένου κεφαλαίου μας προσφεύγαμε στα πρόθυμα να μας εξυπηρετήσουν Τραπεζικά Ιδρύματα.

—–Οι Τράπεζες μας έδιναν στεγαστικό δάνειο-υποθήκη κλείνοντας πονηρά το μάτι στο ύψος των 320,000 ευρώ και έτσι γεννιότανε, άψε-σβήσε, ΜΑΥΡΟ ποσό 240,000 ευρώ από την αγορά!…

—–Ο εργολάβος εισέπραττε 320,000 ευρώ δηλώνοντας έσοδα 80,000 ευρώ!

—–Η Πολεοδομία δεχόταν ανενόχλητα την μελέτη μηχανικού για τα 65 τ. μ.

      με το ισόγειο ως…γκαράζ, και τον τρίτο όροφο…δώμα!

—–Η εφορία δεχόταν ικανοποιημένη το ποσό των περίπου 8,800 ευρώ ως

      φόρο που αναλογούσε στα 65 τ. μ. (και αυτό εφόσον ΔΕΝ ήταν «πρώτη

      κατοικία» απαλλαγμένη από φόρους!)

—–ΔΕΗ και Υπηρεσίες Ύδρευσης-Αποχέτευσης δεχόντουσαν τα 65 τ. μ.

—–Στη συνέχεια αντίθετα με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ΔΕΝ πληρώναμε τίποτε στον Δήμο όπου είχε χτιστεί η μεζονέτα ή το διαμέρισμά μας αλλά απαιτούσαμε από Δήμο να μας παρέχει ΟΛΕΣ τις σχετικές υπηρεσίες..

     Και ζούσαμε εμείς ΚΑΛΑ και κάποιοι άλλοι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ώσπου μας προέκυψε αρχικά ο Dr Παπακωνσταντίνου και η τρόικα και τώρα ο κ Βενιζέλος και η πολύ…θυμωμένη πλέον με όλους εμάς…τρόικα και νάτο  το…χαράτσι!

      Φοβάμαι ότι οσονούπω θα δούμε τις αξίες των σπιτιών μας στο επίπεδο που τις είχαμε δηλώσει  (μείον την απαξίωσή τους λόγω παλαιότητας)…

       Οι Τράπεζες τρέμουν διαπιστώνοντας ότι ΔΕΝ πρόκειται να εισπράξουν αυτά που μας δάνεισαν καθώς καλπάζει η ανεργία και η μέση οικογένεια έχ

ει υποστεί δραματικές μειώσεις εισοδήματος…

       Και εάν εφαρμοστεί τελικά το μέτρο (τα άλλα ΔΕΝ έχουν εφαρμοστεί)  θα εισπράττει εφεξής κάθε χρόνο το «χαράτσι» το Κράτος που επί δεκαετίες «έκλεινε τα μάτια» στα αλισβερίσια της αλληλοκοροϊδίας;

       Ζήσαμε τον μύθο της ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ στην Ελλάδα και τώρα μας ξυπνούν βίαια ζητώντας να πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ τον Ελληνικό ΤΙΤΑΝΙΚΟ!

      Και όσοι επί δεκαετίες…έκλεβαν;

 Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Προηγούμενο άρθρο“…σκυφτούς για το χαράτσι…”
Επόμενο άρθροΚι όμως! Το αντίγραφο έχει τη δική του αξία!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.