Όλοι στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της ΔΕΘ

0
192

Η έλευση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 78η ΔΕΘ βρίσκει τον χώρο της ενημέρωσης στη βαθύτερη κρίση της ιστορίας του: Ανύπαρκτη δημόσια ραδιοτηλεόραση μετά το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, εφημερίδες που υπολειτουργούν δίχως να πληρώνουν τους ελάχιστους εργαζομένους που δεν έχουν απολύσει, ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί που δεν έχουν ενημερωτικό πρόγραμμα, πλήρως απορρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις και ακυρωμένα δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα, εκατοντάδες άνεργοι. 

Για την παρακμή αυτή η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη, καθώς η ίδια συντόνισε μια γενικευμένη επίθεση σε κάθε στοιχείο που διασφάλιζε την ανεξαρτησία της ενημέρωσης: Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η συστηματική καλλιέργεια συνθηκών εργασιακής ανασφάλειας σε όλα τα ΜΜΕ, είναι τα εργαλεία με τα οποία συστηματικά υπονομεύει την ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ  και με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων που πλήττονται από την άνευ προηγουμένου κυβερνητική επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Σε αυτήν την επίθεση ο δημοσιογραφικός κόσμος θα αντιδράσει με κάθε μέσο, με αφετηρία τις κινητοποιήσεις στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, έχοντας στο πλευρό του κάθε κοινωνική ομάδα και κάθε κλάδο εργαζομένων που αντιλαμβάνεται την ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό.

Οι δημοσιογράφοι συγκεντρωνόμαστε στις 17.30 μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3 στην οδό Αγγελάκη και ξεκινούμε από εκεί την πορεία μας προς το άγαλμα του Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, όπου θα ενώσουμε τη φωνή μας με τους άλλους εργαζόμενους για να υπερασπιστούμε όχι μόνο τα δικαιώματά μας αλλά και το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα του κοινωνικού συνόλου στην ελεύθερη ενημέρωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Προηγούμενο άρθρο«Δίπλωμα οδήγησης» σε πάνω από 1.000 μαθητές του δήμου Παύλου Μελά
Επόμενο άρθροΗ αξιοσύνη την εποχή της χρεωκοπίας: Μία συναρπαστική πρόκληση…
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.