Όχι Δήμου Παύλου Μελά στη μετακίνηση μαθητών του από τα σχολεία της Νεάπολης

0
415

Να συνεχίσουν να φοιτούν και τη νέα σχολική χρονιά στα σχολεία της Νεάπολης, μαθητές της Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης που είναι ήδη εγγεγραμμένοι εκεί, σεβόμενοι ταυτόχρονα το δικαίωμα των παιδιών να παραμείνουν σε πρωινό κύκλο μαθημάτων αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά. Αυτή κοινοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη (20/06) στον διευθυντή Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Παύλο Ματζιάρη, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα.

Η απόφαση του δήμου Νεάπολης-Συκεών να αποκλείσει κάποιους μαθητές που ανήκουν στα διοικητικά όρια της Πολίχνης από τα σχολεία που βρίσκονται στο Στρεμπενιώτη μας βρίσκει αντίθετους. Τέτοιες αποφάσεις διαταράσσουν τον προγραμματισμό των οικογενειών των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε αυτά τα σχολεία αυτήν τη στιγμή, και αναστατώνουν τους ίδιους τους μαθητές. Η εκπαίδευση δεν είναι αριθμοί ούτε στηρίζεται μόνο στην ευημερία αυτών. Βίαιες αλλαγές σχολικού περιβάλλοντος και διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα παιδιά είναι ανεπίτρεπτες  και σε καμία περίπτωση αποδεκτές.

Απαιτούμε, με αρχές και κανόνες, το στρατόπεδο Στρεμπενιώτη να υπηρετήσει τον τόπο, την κοινωνία και τη σχολική κοινότητα τόσο των δύο Δήμων όσο και ολόκληρων των Δυτικών Συνοικιών. Η παιδεία δεν έχει σύνορα. Και όλα τα παιδιά έχουν τα ίδια δικαιώματα. Ήδη ο δήμος Παύλου Μελά φιλοξενεί δεκάδες μαθητές του Ευόσμου και των Αμπελοκήπων.

Δεσμευόμαστε να κινηθούμε δικαστικά και να προσβάλλουμε οποιαδήποτε απόφαση ή διοικητική πράξη εκδοθεί από τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και είναι εις βάρος της φοίτησης των παιδιών της Δημοτικής κοινότητας Πολίχνης σε σχολεία της Νεάπολης.

Με αφορμή το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Ως νέος δήμος Παύλου Μελά αναγνωρίζουμε το μεγάλο πρόβλημα διπλοβάρδιας που αντιμετωπίζει η τοπική ενότητα Πολίχνης εξαιτίας της αδράνειας που επέδειξαν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις.  Από την πρώτη στιγμή σκύψαμε στο πρόβλημα εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων. Στην Δημοτική Κοινότητα Πολίχνης παραδίδεται σε 20 μέρες το 14ο δημοτικό σχολείο ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του 1ου δημοτικού. Ταυτόχρονα, κατασκευάζεται πρότυπο γυμναστήριο στο 1ο δημοτικό. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση και τους επόμενους μήνες ξεκινούν οι διαδικασίες δημοπράτησης του 12ου δημοτικού και 11ου νηπιαγωγείου. Δεσμευόμαστε ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα λύσουμε οριστικά και αμετάκλητα το χρόνιο πρόβλημα της διπλοβάρδιας που μαστίζει παιδιά και γονείς της περιοχής. Μέχρι τότε  ζητάμε όλα τα παιδιά μας να συνεχίσουν να φοιτούν στα σχολεία που είναι ήδη εγγεγραμμένα, σεβόμενοι ταυτόχρονα τον πρωινό κύκλο σπουδών των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών μονάδων».

Προηγούμενο άρθρο“Γεωτουρισμός στη Σαντορίνη”:μια πολύ ξεχωριστή παρουσίαση
Επόμενο άρθροΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το εστιατόριο του Τελλόγλειου Ιδρύματος
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.