“Όχι” Χατζάκη στην εργασιακή εφεδρεία

2
539

Με μια δήλωση “αντίστασης” στον ολοκληρωτισμό της κυβερνητικής πολιτικής και της εργασιακής εφεδρείας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας Σωτήρης Χατζάκης τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων στον Οργανισμό.

“Σεβόμενος την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα και τις προσπάθειες που καταβάλλει το πολιτικό προσωπικό για την αντιμετώπιση της κρίσης, δηλώνω ότι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δεν έχει πλεονάζον προσωπικό, σύμφωνα με το οργανόγραμμα και τις ανάγκες του καλλιτεχνικού του έργου. Πόσο δε μάλλον που η εργασιακή εφεδρεία δεν θα έπρεπε να το αφορά καθ’ ότι εκκρεμεί λύση για την εξαίρεση των Κρατικών Σκηνών από το καθεστώς των ΔΕΚΟ.

Χωρίς να παραγνωρίζουμε την δραματικότητα των στιγμών και τις δυσκολίες του Ελληνικού λαού, πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός συντονισμένος με τον τουρισμό είναι ένα από τα ισχυρά χαρτιά της χώρας για την έξοδο από την κρίση.

Η ιστορική φυσιογνωμία του Κ.Θ.Β.Ε. δεν πρέπει να αλλοιωθεί και η δραστηριότητά του στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στην Βόρεια Ελλάδα και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη δεν πρέπει να παρεμποδιστεί”.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΤΖΑΚΗΣ

Προηγούμενο άρθροΜην παλεύεις με ένα γουρούνι
Επόμενο άρθροΔεν τον σώζει ούτε το i-pad
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.