“Το μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει.Νέες προκλήσεις – νέες εμπνεύσεις”

0
203

Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μονή Λαζαριστών
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Β1, Λιμάνι

Με διευρυμένο ωράριο, δωρεάν είσοδο, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις τρέχουσες εκθέσεις από τους επιμελητές, και έκπτωση στις εκδόσεις περιμένουν τους επισκέπτες-φίλους και φέτος το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στη Μονή Λαζαριστών και την Αποθήκη Β1 αντίστοιχα, με αφορμή τη φετινή Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων την Πέμπτη 17 Μαΐου και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Παρασκευή 18 Μαΐου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Πέμπτη 17 Μαΐου
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2012
 Διευρυμένο ωράριο 10:00-22:00 και για τους δύο χώρους (ΚΜΣΤ-Μονή Λαζαριστών, ΚΣΤΘ-Αποθήκη Β1)
 Δωρεάν είσοδος στην έκθεση «Τα κινήματα της ρωσικής πρωτοπορίας – Έργα από τη συλλογή Κωστάκη. Αφιέρωμα στην Πρωτοπορία της Πετρούπολης» στο ΚΜΣΤ στη Μονή Λαζαριστών και στην έκθεση «Πέρα από τα όρια του βλέμματος. Caroline May, Φωτεινή Παπαχατζή, Mαρία Πασχαλίδου» στο ΚΣΤΘ στην Αποθήκη Β1
 Έκπτωση 30%-70% στις εκδόσεις του ΚΜΣΤ από τα πωλητήρια και στους δύο χώρους (ΚΜΣΤ-Μονή Λαζαριστών, ΚΣΤΘ-Αποθήκη Β1)
 18:00-20:00 / Εκπαιδευτικό για παιδιά και γονείς στην έκθεση «Τα κινήματα της ρωσικής πρωτοπορίας – Έργα από τη συλλογή Κωστάκη. Αφιέρωμα στην Πρωτοπορία της Πετρούπολης» στο ΚΜΣΤ στη Μονή Λαζαριστών. Συστήνεται η δήλωση συμμετοχής στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγράμμάτων του ΚΜΣΤ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλ. 2310589222
 19:00-20:00 / Ξενάγηση από την συνεπιμελήτρια και Προϊσταμένη του ΚΣΤΘ Συραγώ Τσιάρα στην έκθεση «Πέρα από τα όρια του βλέμματος. Caroline May, Φωτεινή Παπαχατζή, Mαρία Πασχαλίδου» στο ΚΣΤΘ στην Αποθήκη Β1. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.
 20:30-21:30 / Ξενάγηση από την συνεπιμελήτρια και ιστορικό τέχνης Αγγελική Χαριστού στην έκθεση «Τα κινήματα της ρωσικής πρωτοπορίας – Έργα από τη συλλογή Κωστάκη. Αφιέρωμα στην Πρωτοπορία της Πετρούπολης» στο ΚΜΣΤ στη Μονή Λαζαριστών. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.

Παρασκευή 18 Μαΐου
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2012
 Ωράριο 10:00-18:00 και για τους δύο χώρους (ΚΜΣΤ-Μονή Λαζαριστών, ΚΣΤΘ-Αποθήκη Β1)
 Δωρεάν είσοδος στην έκθεση «Τα κινήματα της ρωσικής πρωτοπορίας – Έργα από τη συλλογή Κωστάκη. Αφιέρωμα στην Πρωτοπορία της Πετρούπολης» στο ΚΜΣΤ στη Μονή Λαζαριστών και στην έκθεση «Πέρα από τα όρια του βλέμματος. Caroline May, Φωτεινή Παπαχατζή, Mαρία Πασχαλίδου» στο ΚΣΤΘ στην Αποθήκη Β1
 Έκπτωση 30%-70% στις εκδόσεις του ΚΜΣΤ από τα πωλητήρια και στους δύο χώρους (ΚΜΣΤ-Μονή Λαζαριστών, ΚΣΤΘ-Αποθήκη Β1)
 12:00-13:00 Ξενάγηση από την συνεπιμελήτρια και Διευθύντρια του ΚΜΣΤ Μαρία Τσαντσάνογλου στην έκθεση «Τα κινήματα της ρωσικής πρωτοπορίας – Έργα από τη συλλογή Κωστάκη. Αφιέρωμα στην Πρωτοπορία της Πετρούπολης» (Μονή Λαζαριστών). Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.

INFO
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, 56430 Θεσσαλονίκη
Τ: 2310 589140-1 & 3, F: 2310 600123
www.greekstatemuseum.com, [email protected]

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποθήκη Β1, Λιμάνι – Τ.Θ. 107 59, 54110 Θεσσαλονίκη
Τ: 2310 593270 & 546683, F: 2310 593271
www.cact.gr , [email protected] , www.myspace.com/cact_

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας ΚΜΣΤ
[email protected], [email protected] / Τ: 2310 589152

Προηγούμενο άρθροΔίνουμε το Παρόν! Διασφαλίζουμε το Μέλλον!
Επόμενο άρθροΚαλημέρα της φύσης!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.