ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Μ. ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ

0
1161

tsaroucha anastasiadis 2

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, είχε συνάντηση την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας, κ. Άλκη Αναστασιάδη, και τη Γραμματέα της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας και Συντονίστρια της Νεολαίας της Περιφέρειας Σ.Α.Ε. των χωρών της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κα Βικτώρια Κραβστένκο.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας, κ. Άλκης Αναστασιάδης, μετά τη συνάντηση δήλωσε:

“Θέλω να ευχαριστήσω την κ. Υπουργό που μας υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο της και τίμησε με την παρουσία της τη μεγαλύτερη σύναξη νέων Ποντίων, τη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας, στη συνδιάσκεψη της ενότητας, στη συνδιάσκεψη της Θεσσαλονίκης. Συζητήσαμε θέματα που αφορούν στην προώθηση της υπόθεσης διεθνοποίησης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ένα θέμα που το θέτουμε εκ νέου στην πολιτική ηγεσία της χώρας. Είναι σημαντικό μιας και στη συγκεκριμένη συγκυρία εκτός από δικαίωση της μνήμης, στέλνει το επίκαιρο μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Της εκφράσαμε την ικανοποίησή μας για τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου του κόμματός της, του κ. Καμμένου, που καταδίκασε τις θέσεις του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ν. Φίλη. Επίσης, εκφράσαμε τη διαμαρτυρία μας για τη θέση εκτός διδακτέας ύλης του κεφαλαίου για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και ζητήσαμε να περιληφθεί στο αναλυτικό πρόγραμμα των Γυμνασίων και Λυκείων η ιστορία και ο πολιτισμός του Ποντιακού Ελληνισμού. Θέσαμε επίσης το θέμα της επαναφοράς των συντάξεων των Ελλήνων παλιννοστούντων, ένα μεγάλο ανθρωπιστικό θέμα, καθώς πρόκειται για ανθρώπους τρίτης ηλικίας που στην Ελλάδα της κρίσης είναι αδύνατο να βρούνε δουλειά και να επιβιώσουν. Τέλος, συζητήσαμε το θέμα της απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας στους ομογενείς συμπατριώτες μας από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ζητήσαμε να αναληφθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για να επιλυθεί το ζήτημα.
Ως Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για τα δίκαια του ποντιακού ελληνισμού, με τη βοήθεια νέων από τις 13 ομοσπονδίες του παγκόσμιου ποντιακού ελληνισμού. Μεθοδικά και οργανωμένα. Είναι χρέος μας στους προγόνους, στους εαυτούς μας και στους απογόνους. Είναι χρέος μας στην κοινή μας Πατρίδα”.  

Η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, από την πλευρά της, δήλωσε:

“Έλαβα τα δίκαια αιτήματα και τις προτάσεις του Προέδρου και της Γραμματέως της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής της Ποντιακής Νεολαίας και τα προώθησα στα αρμόδια τμήματα της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στους Πόντιους συμπολίτες μας και αυτό είναι κάτι που θα το αποδείξει έμπρακτα.
Στη σημερινή συνάντηση ένιωσα για ακόμη μια φορά τη φλόγα της Ελλάδας που παραμένει δυνατή στις καρδιές των Πόντιων Ελλήνων. Ο Ελληνισμός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, όσο υπάρχουν Έλληνες με τόσο μεγάλη αγάπη για την καταγωγή και την παράδοσή τους”.

tsaroucha anastasiadis 1

Προηγούμενο άρθρο«ΤΟ ΔΙΩΡΟΦΟ ΤΗΣ ΤΣΙΜΙΣΚΗ»: Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ
Επόμενο άρθρο«ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ… ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ» ΤΗΝ «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.