ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΘΒΕ – ΔΗΠΕΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ

0
673

PHOTO_ANASTASAKHS_MAYROKEFALIDHS

Με στόχο τη γνωριμία της διοίκησης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας με τη νέα καλλιτεχνική διεύθυνση του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας και τη συνέχεια της μέχρι τώρα άριστης συνεργασίας των δύο θεάτρων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε κ. Γιάννη Αναστασάκη και του προέδρου του Δ.Σ. της Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας κ. Νίκου Μαυροκεφαλίδη στο γραφείο του κ. Αναστασάκη, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 12 το μεσημέρι.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα και οι δύο εκπρόσωποι των φορέων συζήτησαν για την πορεία των δύο θεάτρων, τα τρέχοντα αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια, όπως και τους τρόπους συνεργασίας τους, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή βούληση των δύο φορέων για τη συνέχιση της αδιάλειπτης  συνεργασίας τους στα θεατρικά δρώμενα. Ο κ. Αναστασάκης, όπως ανέφερε, έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ανά την Ελλάδα και γνωρίζει  πολύ καλά το έργο τους και την αξία τους, γι αυτό και πιστεύει στη συνεργασία του Κ.Θ.Β.Ε με αυτά.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση ο κ. Μαυροκεφαλίδης ενημέρωσε τον κ. Αναστασάκη για την πορεία, τον προγραμματισμό και τους στόχους της  Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας (Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Βέροιας), και συγκεκριμένα για τον απολογισμό της θεατρικής περιόδου 2014 – 2015, το ετήσιο πρόγραμμα δράσης 2016,  την πρωτοβουλία των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας και Καβάλας για τη συνεργασία των  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  επί της Εγνατίας οδού, καθώς και το προς υπογραφή Σχέδιο Πρωτοκόλλου Συνεργασίας των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ο κ. Αναστασάκης ήταν ενημερωμένος για την πρωτοβουλία αυτή και είχε ήδη στείλει επιστολή χαιρετίζοντας τη δράση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε στις ομάδες του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας και ιδιαίτερα στο εργαστήρι που απευθύνεται σε παιδιά με ΥΛΑ (Υψηλής Λειτουργικότητας Αυτισμό) Σύνδρομο Asperger ηλικίας  5 – 10 ετών.

Επίσης κ. Μαυροκεφαλίδης προσκάλεσε τον κ. Αναστασάκη  στη διήμερη συνάντηση των προέδρων των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, Κοζάνης, Καβάλας, Σερρών, Κομοτηνής και Ιωαννίνων την Τρίτη 19 και την  Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 στη Βέροια, καθώς και στην «4η θεατρική Άνοιξη εφήβων Γυμνασίων & Λυκείων Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας» ως πρόεδρο της κριτικής επιτροπής. Ο κ. Αναστασάκης αποδέχτηκε άμεσα και τις δύο προσκλήσεις.

Ακόμη, συζητήθηκαν τα σχέδια των δύο θεάτρων και η συνεργασία τους στην παράσταση του κλιμάκιου του Κ.Θ.Β.Ε «Ωχ τα νεφρά μου» του Μπάμπη Τσικληρόπουλου, που θα παρουσιαστεί και στη Βέροια, καθώς και στην παιδική παράσταση  «Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι.

Προηγούμενο άρθρο«ELLIS» ΑΠΟ ΤΟ ΜΦΘ ΣΤΟ «ΛΙΜΑΝΙ: ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»
Επόμενο άρθροΑΠ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, 70 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.