ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΙΣ 19/1 ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ!

0
1097

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το κλίμα αλλάζει και η φωτογραφική υπαίθρια έκθεση με τίτλο «Παρατηρώντας το κλίμα μέσα από το παράθυρό μας» που στόλιζε, προ μερικών μηνών, τα κάγκελα της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και στεγάζεται από τις 19 Ιανουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Η πρωτότυπη φωτογραφική έκθεση θέλει να κάνει τους θεατές να προσεγγίσουν τα ανησυχητικά παγκόσμια φαινόμενα που συνταράσσουν πλέον τον πλανήτη. Κάθε εικόνα διηγείται μια καθημερινή ιστορία και τα κείμενα που τη συνοδεύουν δίνουν την επιστημονική μετάφραση.

Πρόκειται για οχτώ διδακτικά πανό, αφιερωμένα στα διακυβεύματα της κλιματικής αλλαγής και προτείνουμε διαδραστική ξενάγηση της έκθεσης και σχολικά εργαστήρια για μαθητές-τριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό στις 19 Ιανουαρίου, στις 19.30.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α. Ξενάγηση της Έκθεσης (15΄)

Διαδραστική ξενάγηση της Έκθεσης (στα γαλλικά & ελληνικά).

Β. Εργαστήριο επιλογής

  1. Προβολή ταινίας

Κοινό: για όλες τις ηλικίες, γαλλική ταινία με ελληνικούς υπότιτλους

Ταινία: Il était une forêt/Μια φορά ήταν ένα δάσος (Ντοκιμαντέρ του   Luc Jacquet)

Διάρκεια : 1΄18

Περίληψη : Για πρώτη φορά, ένα τροπικό δάσος θα γεννηθεί μπροστά στα μάτια μας. Η μυστική αλληλεπίδραση φυτών και ζώων ενός διαστήματος επτά αιώνων εκτυλίσσονται σε αυτή την ταινία – ντοκιμαντέρ του Luc Jacquet με την συνεργασία του βοτανολόγου Francis Halle. (2013)

  1. Εργαστήριο «Τραγούδι και δημιουργική γραφή»

Κοινό: Γυμνάσιο-Λύκειο (επίπεδο A2)

Τραγούδι: Greenwashing de Tryo

Διάρκεια: 1’15

Στόχος: Περιγραφή των τρόπων κατανάλωσης, διευκρινίζουμε τους λόγους για τους οποίους κάτι δημιουργεί πρόβλημα.

Περιγραφή: Ύστερα από μία διασκεδαστική και παιδαγωγική μελέτη του τραγουδιού Greenwashing de Tryo, οι μαθητές θα μάθουν να συνθέτουν δικούς τους στίχους.

  1. Εργαστήριο «Δημιουργία αφίσας»

Κοινό: Δημοτικό

Διάρκεια: 1΄15

Στόχος: Εκπαίδευση στην εικόνα

Περιγραφή : Ύστερα από μία μελέτη σύνθεσης διαφορετικών αφισών της έκθεσης, οι μαθητές θα μάθουν να δημιουργούν ένα σύνθημα στα γαλλικά αντιστοιχώντας το σε μία εικόνα. Μαθητές, πάρτε τα μολύβια σας!

Προηγούμενο άρθροΗ ΧΑΖΗ ΞΑΝΘΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ! ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΕΙ
Επόμενο άρθρο«ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ…»
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.