12ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικής Γλώσσας και Ορθογραφίας

0
571

Συνεχίζεται για 12η χρονιά ο διαγωνισμός Ελληνικής Γλώσσας και Ορθογραφίας για μαθητές της Τρίτης Γυμνασίου. Φέτος ο διαγωνισμός αφιερώνεται στη μνήμη του μεγάλου Δασκάλου Χρίστου Τσολάκη.
Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων διαγωνισμών για την ορθή χρήση της νεοελληνικής γλώσσας είναι ο κύριος λόγος που μας ενθαρρύνει να προχωρήσουμε στην προκήρυξή του, ενός γλωσσικού παιχνιδιού που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου. Ως εκπαιδευτικοί αισθανόμαστε την ανάγκη να συμβάλλουμε στη γλωσσική εκπαίδευση των παιδιών μας και θέλουμε να σταθούμε αρωγοί στο έργο των συναδέλφων.
Συμμετέχουν αποκλειστικά μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίου δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων όλης της χώρας. Απαιτείται βεβαίωση από τον/την διευθυντή/διευθύντρια ταχυδρομικά, με fax ή με email στις διευθύνσεις που αναγράφονται παρακάτω.
Κάθε Γυμνάσιο μπορεί να αντιπροσωπευθεί από ένα μαθητή ή μαθήτρια από κάθε τμήμα της Γ΄ τάξης.
Οι ερωτήσεις που υποβάλλονται στους μαθητές/μαθήτριες σχετίζονται με τη γραμματική αναγνώριση της λέξης που τους δίνεται κάθε φορά, με την ετυμολογία, την ορθογραφία, τη σημασία της και την ένταξή της σε μια περίοδο. Η λέξη θέμα καθορίζεται με κλήρωση (επιλέγεται από κληρωτίδα από τον ίδιο τον διαγωνιζόμενο). Οι απαντήσεις δίνονται μέσα σε τρία (3) λεπτά προφορικά και με αναγραφή της λέξης στον πίνακα. Η ορθογραφία της λέξης είναι σύμφωνη μ’ αυτή της Νεοελληνικής Γραμματικής που διδάσκεται στο σχολείο.
Οι διαγωνιζόμενοι αξιολογούνται από Επιτροπή Εκπαιδευτικών.
Οι τρείς πρώτοι θα λάβουν οικονομικά έπαθλα με την εξής σειρά:
1ο βραβείο: 500 ευρώ
2ο βραβείο: 300 ευρώ
3ο βραβείο: 200 ευρώ
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής και από ένα αντίτυπο του βιβλίου
«Αλέξανδρος ο Μέγας. Η εκστρατεία στην Ασία 334-323 π.Χ.».
Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στην αίθουσα του διαγωνισμού στις 10:00 π.μ. το αργότερο και να δηλώσουν εγκαίρως την παρουσία τους στα μέλη της επιτροπής αποδεικνύοντας την ταυτότητά τους ( με ταυτότητα, πάσο ή βεβαίωση του σχολείου τους).
Για λόγους διευκόλυνσης, οι υποψήφιοι διαγωνιζόμενοι που έρχονται από μακρινές περιοχές, θα εξεταστούν πρώτοι.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 10:30, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27 και Αλεξάνδρου Σβώλου με τη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, τους Φίλους του Ιδρύματος «Μέγας Αλέξανδρος».
Σας παρακαλούμε η ανακοίνωση των ονομάτων των μαθητών σας να μας κοινοποιηθεί ταχυδρομικώς μέχρι σήμερα, 30 Νοεμβρίου 2012, στην διεύθυνση:

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη
(Για το διαγωνισμό Ορθογραφίας)
Εθνικής Αμύνης 27 – 546 21
Θεσσαλονίκη
Μπορείτε να αποστείλετε fax στο: 2310 221066 με την ένδειξη «Για το Διαγωνισμό Ορθογραφίας» μέχρι 30 Νοεμβρίου 2011.
Επίσης , η αίτησή σας μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: [email protected]
Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος, Υπεύθυνος Γραφείου Εκδηλώσεων 2310 374808

Προηγούμενο άρθροΔιώχνουν και τους τελευταίους…
Επόμενο άρθροΊδια πακέτα για όλες τις μάρκες τσιγάρων από αύριο στην Αυστραλία
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.