ΕΛΛΑΣ – ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ Χ

0
1162

tv
Γράφει ο Τάσος Μπανιώρας / MSc. Πληροφορική και Εκπαίδευση ΑΠΘ

Δεν είναι λίγοι αυτοί που χάριν αστεϊσμού ή καθ υπερβολήν παρομοιάζουν συχνά, ειδικά τα τελευταία χρόνια, την Ελλάδα ως «τελευταίο κομμουνιστικό κρατίδιο της Ευρώπης». Αυτό φυσικά γίνεται εξαιτίας του κρατικίστικου οικονομικού μοντέλου το οποίο ακόμη και σήμερα αρνούμαστε πεισματικά να αλλάξουμε. Ωστόσο, με αφορμή το σχέδιο νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες εμφανίζονται στην επιφάνεια πολλαπλές παθογένειες.

Πριν συνεχίσουμε να ξεκαθαρίσουμε πως άλλο πράγμα είναι ο έλεγχος ορθής λειτουργίας ενός τηλεοπτικού σταθμού σε επίπεδο εταιρείας (τι δάνεια λαμβάνει, με ποιους όρους, τι χρέη έχει) και άλλο το ευφάνταστο νομοσχέδιο του Υπουργού Επικρατείας, και κολλητού του Πρωθυπουργού, Νίκου Παππά. Ο τελευταίος δήλωσε περιχαρής από βήματος Βουλής οτι με βάση έρευνα του Ινστιτούτου Φλωρεντίας (χωρίς συγγραφείς, ιδιότητες και υπογραφή) μόνο 4 κανάλια είναι βιώσιμα στην Ελλάδα. Συνέχισε μάλιστα, δίνοντας παραδείγματα από Ευρωπαϊκές χώρες και τον εκεί αριθμό καναλιών. Φυσικά διαψεύστηκε τάχιστα αφού τα νούμερα που εμφάνισε για χώρες όπως η Γερμανία ή η Κύπρος ήταν δικής του καθαρά επινόησης.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν αποβλέπει στην εξυγίανση των καναλιών. ο στόχος είναι διττός. Αφενός αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τα βασικά καθημερινά προβλήματα. Αφετέρου πιέζει τους τηλεοπτικούς σταθμούς ώστε να μπορέσει άμμεσα ή καλύτερα έμμεσα να τους ελέγξει με κάποιο τρόπο. Δηλαδή να γίνει η ίδια η Κυβέρνηση διαπλοκή. Αυτό το αφήγημα δεν είναι του κεφαλιού μου. Παραθέτω απλά δηλώσεις κορυφαίων υπουργών.

  • Βερναρδάκης: «Τα κανάλια δεν πρέπει να είναι αυτόνομα γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία!»
  • Κουρουπλής. «Δεν μπορεί τα κανάλια να είναι απέναντι στην κυβέρνηση»
  • Σπίρτζης: «Μετά τα κανάλια σειρά έχουν τα ραδιόφωνα»
  • Γεροβασίλη: «Τάξη και στην ενημέρωση μέσω Διαδικτύου»

Αλαζονεία, ασχετοσύνη, ολοκληρωτισμός.

Ο νόμος αυτός θα εκπέσει σε πολλά Δικαστήρια. Διότι μιλάμε για δημιουργία ολιγοπωλίου-καρτέλ στην Ενημέρωση από την Κυβέρνηση. Επιπροσθέτως, καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να ορίσει τον ανώτατο αριθμό επιχειρήσεων σε οποιονδήποτε κλάδο. Εκτός κι αν αύριο μεθαύριο θεσπιστεί νόμος για ανώτατο αριθμό μανάβικων, ξενοδοχείων και φροντιστηρίων. Τέτοια ζητήματα αυτορρυθμίζονται στην αγορά. Αν ένας σταθμός ή μία επιχείρηση δεν αντέχει τον ανταγωνισμό θα κλείσει ή θα εξελιχθεί ώστε να βελτιωθεί. Αλλά πως να γνωρίζουν στο Σύριζα από την λειτουργία της αγοράς και τον κόσμο των επιχειρήσεων (μικρών ή μεγάλων)

tsipras-kim-480x360

Πόσο μάλλον να ελεγχθεί το Διαδίκτυο! Μόνο στην Β.Κορέα, ίσως στην Κίνα και σε άλλα καταπιεστικά καθεστώτα συμβαίνει κάτι ανάλογο. Κυρία Γεροβασίλη μάθετε κάτι, το Διαδίκτυο δεν ελέγχεται. Κύριε Σπίρτζη θέλετε πάλι τον ρομαντισμό των πειρατικών ραδιοφωνικών σταθμών; Εμπρός προς τα πίσω! Κύριε Παππά ένας περαστικός Υπουργός είστε και εσείς, τίποτα παραπάνω. Δε σε νομιμοποιεί κανείς να δίνεις υπερεξουσίες ελέγχου στον εαυτό σου.

Έχουμε αντιληφθεί πόσο εμμονικοί και απολυταρχικοί είναι οι Κυβερνώντες; Καταλάβαμε ότι πλέον μιλάμε για περιορισμό ελευθερίας του λόγου μόνο και μόνο επειδή δεν επιθυμούν την κριτική (καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη); Σύντροφοι και συντρόφισσες αν δεν αντέχετε την κριτική, ή δουλέψτε να βελτιωθείτε ή επιστρέψτε σπίτι σας.

ΥΓ: Στην παρούσα ιστοσελίδα έχω αρθρογραφήσει πολλάκις στο παρελθόν για τη σούπα που συχνά μας σερβίρει το κουτί της τηλεόραση και τα δελτία των 20.00. Ακριβώς όμως επειδή έχουμε 2016 η λύση δεν είναι η δημιουργία νέας διαπλοκής ελεγχόμενης από οποιαδήποτε Κυβέρνηση. Αν είσαι μάγκας Αλέξη Τσίπρα κατονόμασε με στοιχεία τη διαπλοκή, κι εγώ μαζί σου θα ‘μαι.

ΥΓ2: Μέσα σε όλα αυτά έχουμε περίεργες υπερεξουσίες οι οποίες δίνονται σε Ανώτατους Δικαστικούς, περίεργες υποβαθμίσεις στα Σώματα Ασφαλείας και φυσικά αθρόους διορισμούς κολλητών και συγγενών προκειμένου να επιτευχθεί ο απόλυτος έλεγχος του κράτους.

ΥΓ3: Ο Λαζόπουλος προφανώς δεν προσέβαλλε τον Σόιμπλε αλλά όλους τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Το χειρότερο είναι το απαθές κοινό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.