«ΑΥΤΟΨΙΑ» ΜΠΑΛΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

0
1183

eip

Τα τεράστια προβλήματα, οικονομικά και άλλης φύσης, διαπίστωσε στην πρώτη του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι του νέου Δ.Σ. που αφορούν την προβολή του ελληνικού Πολιτισμού και τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διαπιστώθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα της avgi.gr, ότι ο προϋπολογισμός των 750.000 ευρώ για το 2016 είναι ελλειματικός, διότι τα τρέχοντα έξοδα αγγίζουν τις 850.000 ευρώ, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα χρέη και οι οικονομικές εκκρεμότητες που άφησε η προηγούμενη διοίκηση. Σ’ αυτές τις εκκρεμότητες περιλαμβάνονται και 180.000 ευρώ χρέος προς τη Helexpo από την περσινή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης. Τα άμεσα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει το νέο Δ.Σ. του Ιδρύματος, εκτός του ΕΚΕΒΙ, τον ρόλο και τη θέση του εντός του ΕΙΠ, αφορούν και τα παραρτήματα του εξωτερικού. Σ’ αυτά έρχεται να προστεθεί και η στελέχωση του ιδρύματος, το οποίο απασχολεί 9 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι δύο το επόμενο διάστημα πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν. Για τη λειτουργία του απαιτούνται 15 εργαζόμενοι και αναμένεται να εξεταστεί τρόπος να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με μετακλητούς υπαλλήλους.

Θυμίζουμε ότι πριν από ένα μήνα άλλαξε το διοικητικό συμβούλιο και πλέον έχει ως εξής:

Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Ομότιμος  Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος.

Μέλη: Αθηνά Αθανασίου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου), Κώστας Γαβράς (Σκηνοθέτης και σεναριογράφος),  Κώστας Γραμμένος (Καθηγητής  του City University London – πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου), Μιχαήλ-Ευστράτιος Δαρατζίκης (Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μορφωτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ), Πασχάλης Κιτρομηλίδης (Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών), Παναγιώτης Κουνάδης (Πολιτικός Μηχανικός – Πολεοδόμος, Μελετητής του Ελληνικού Τραγουδιού), Δημήτριος Κυρτάτας (Καθηγητής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), Ηλίας Νικολακόπουλος (Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης  του Πανεπιστημίου Αθηνών), Γιώργος Παπαναστασίου (Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορικής Γλωσσολογίας του ΑΠΘ στο Τμήμα Φιλολογίας – Διευθυντής του Ινστιτούτου  Νεοελληνικών Σπουδών – Ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη), Σκουνάκη Ιουλία (Αρχαιολόγος – Μουσειολόγος), Μιχάλης Σπουρδαλάκης (Καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης – Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Μέλος – Εκπρόσωπος του Υ.ΠΑΙ.Ε.Θ.), Γιάννης Ψυχοπαίδης (Εικαστικός – Ομότιμος Καθηγητή στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.