ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ

0
1543

καθαρισμός Λουδία_3-4-2016

Την Κυριακή 10 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος για φέτος εθελοντικός καθαρισμός, στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού. Αυτή την Κυριακή το ραντεβού θα δοθεί στο παράκτιο ανάχωμα του Καλοχωρίου, στις 10 το πρωί, με στόχο να καθαριστεί το παράκτιο τμήμα των εκβολών του Γαλλικού ποταμού και της Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου.

Χρόνο με το χρόνο η εικόνα της περιοχής αυτής βελτιώνεται και σε αυτό βοηθούν οι εθελοντές που συμμετέχουν στους καθαρισμούς! Πλέον, στην περιοχή έχει δημιουργηθεί ένα περιπατητικό μονοπάτι και πολλοί επισκέπτες και κάτοικοι του χωριού διασχίζουν τη λιμνοθάλασσα απολαμβάνοντας μία βόλτα με παρέα τα πουλιά της περιοχής: φοινικόπτερα, μαχητές, καλαμοκανάδες, βαρβάρες, μαυροκέφαλους γλάρους κ.α. Σημειώνεται ότι η περιοχή ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.

πελεκάνοι_παράκτιο γαλλικού

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα σε συνεργασία με το Δήμο Δέλτα και με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλοχωρίου. Θα συμμετάσχει επίσης η Περιβαλλοντική Ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και η εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή που θα πραγματοποιήσει απελευθέρωση ζώων και πουλιών που περιέθαλψε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων που βρίσκεται στο Καλοχώρι.

Καλούνται οι εθελοντικές ομάδες, οι τοπικοί σύλλογοι και τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2310 794811.

Για όσους εθελοντές επιθυμούν να έρθουν από τη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από τον ΟΑΣΘ (συνάντηση στις 9:30 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης).
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης: www.axiosdelta.gr.

Προηγούμενο άρθροCOMICDOM CON ATHENS 2016
Επόμενο άρθροDE FACTO LIVE ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΜΠΑΡ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.