ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΟ BETON 7

0
623

Screen Shot 2016-04-19 at 10.38.02 AM

Το Beton 7 θα φιλοξενήσει το Σάββατο 23 Απριλίου στις 20:30, το ρεσιτάλ πιάνου της Μάγδας Νικολαΐδου. Μια μουσική περιήγηση από το κρυσταλλένιο ρομαντισμό του Chopin στη μεταρομαντική δυναμική μουσική του Rakhmaninov.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Α’ ΜΕΡΟΣ
F. Chopin (1810-1849)
– Μπαλλάντα σε σολ ελάσσονα, έργο 23, αρ. 1
S. Rakhmaninov (1873-1943)
– Étude-Tableau σε φα ελάσσονα, έργο 33, αρ. 1
– Étude-Tableau σε σολ ελάσσονα, έργο 33, αρ. 8
– Étude-Tableau σε ντο δίεση ελάσσονα, έργο 33, αρ. 9
– Étude-Tableau σε μι ύφεση ελάσσονα, έργο 39, αρ. 5
– Étude-Tableau σε ρε μείζονα, έργο 39, αρ. 9

Διάλειμμα

Β’ ΜΕΡΟΣ
S. Rakhmaninov (1873-1943)
– Elégie σε μι ύφεση ελάσσονα, έργο 3, αρ. 1
– Παραλλαγές Corelli σε ρε ελάσσονα, έργο 42

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Μάγδα Νικολαΐδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Goldsmiths College – University of London PhD in Performance) υπό την εποπτεία των Dr Matsumoto και Νάσο Γκρόζα. Το 2010 απέκτησε MPhil in Performance (Goldsmiths College – University of London) υπό την εποπτεία των Pr Alexander Ivashkin και Pr Christopher Elton. Από τον Ιούνιο του 2012 διεκπεραιώνει τη διδακτορική διατριβή. Κατέχει δίπλωμα μουσικολογίας από το Πανεπιστήμιο της Σορβώννης (Maîtrise de Musicologie – Sorbonne Paris IV) υπό την ακαδημαϊκή εποπτεία του Philippe Cathé και το μεταπτυχιακό δίπλωμα «Master of Music in Performance and Related Studies» από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Goldsmiths College University of London), με διάκριση στο πιάνο, με την καθοδήγηση των Pr Alexander Ivashkin και Andrew Zolinsky. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Παρίσι απέκτησε Δίπλωμα Μουσικής Δωματίου με Πρώτο Βραβείο (Premier Prix de Musique de Chambre- École Nationale de Gennevilliers, Paris) με τον Jean-Claude Bouvresse καθώς και Δίπλωμα Πιάνου με Πρώτο βραβείο παμψηφεί (Premier Prix de Piano à l’unanimité avec félicitations – École Nationale de Gennevilliers, Paris) με την Josette Morata. Αποφοίτησε με δίπλωμα πιάνου από το Ωδείο Αθηνών από την τάξη της Λουκίας Φιλιππόνη με άριστα παμψηφεί.

 
Οι πρόσφατες εμφανίσεις της περιλαμβάνουν συναυλίες σόλο πιάνου, διαλέξεις-ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία, Ιρλανδία, Αίγυπτο και Ρωσία. Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους μουσικούς και έχει πραγματοποιήσει «Πρώτες Παγκόσμιες Εκτελέσεις». Τον Δεκέμβριο του 2010 εμφανίστηκε σε διάλεξη-ρεσιτάλ στο Ινστιτούτο Ραχμάνινωφ στη Ρωσία με θέμα: «Stylistic elements in Rakhmaninov’s Études-Tableaux: A performer’s view» με τον πιανίστα Νάσο Γκρόζα. Τον Φεβρουάριο του 2010 συνεργάστηκε με την Όπερα του Καΐρου και την Όπερα της Αλεξάνδριας δίνοντας δύο συναυλίες μουσικής δωματίου με τον διεθνούς φήμης τσελλίστα Alexander Ivashkin. Τα τελευταία χρόνια δίνει συχνά σόλο συναυλίες στο Λονδίνο (Royal Academy, Deptford Town Hall-Goldsmiths College, Abbey Festival κ.α.). Το Δεκέμβριο του 2005, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Cork της Ιρλανδίας – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2005 (Cork, Cultural Capital of Europe 2005). Οι προσεχείς εμφανίσεις της έχουν προγραμματιστεί για Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία.

 
Κατά τη διαμονή της στο Παρίσι εργάστηκε σαν καθηγήτρια πιάνου και ήταν μέλος εξεταστικών επιτροπών. Από το 2008 είναι καθηγήτρια πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου. Από την ίδια χρονιά είναι ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική διευθύντρια του διεθνούς Φεστιβάλ «Ήχος και Εικόνα» ( www.ichos-ikona.com).


INFO
Τοποθεσία: Beton 7, Πύδνας 7, Βοτανικός, Αθήνα
Ημερομηνία & ώρα: Σάββατο 23 Απριλίου, στις 20:30
Τιμές εισητηρίων: 5 & 10 ευρώ

Προηγούμενο άρθρο«ΞΑΝΑ»: ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ…
Επόμενο άρθροΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡΣ ΤΟΥ REUTERS!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.