ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΥΑΛΙΟΥ

0
2089

CI0513-glassworks-inbody-300px

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα ενημέρωσης των δημοτών στην 4η και 5η Δημοτική Κοινότητα γύρω από τους κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού, το οποίο ξεκίνησε στις 8 Απριλίου 2016 και θα ολοκληρωθεί στις 26 του ίδιου μήνα.

Το πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), ενημερώνοντας πόρτα – πόρτα τους δημότες, με στόχο την προώθηση της ανακύκλωσης.

Στις συγκεκριμένες Κοινότητες και δίπλα στους γνωστούς μπλε κάδους, που προορίζονται για τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες από χαρτί, γυαλί, λευκοσίδηρο και αλουμίνιο, έχουν τοποθετηθεί 200 νέοι μπλε κώδωνες ανακύκλωσης, που προορίζονται αποκλειστικά για το γυαλί. Οι νέοι κώδωνες είναι ειδικά σχεδιασμένοι ώστε να δέχονται όλες τις γυάλινες συσκευασίες του νοικοκυριού (γυάλινα μπουκάλια, βαζάκια κ.λπ.), έχουν μεγάλη χωρητικότητα και εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή αποθήκευση και μεταφορά του γυαλιού, ώστε να φτάσει με ασφάλεια στον τελικό αποδέκτη και να ανακυκλωθεί αποτελεσματικά.

«Κύριο μέλημα του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι η βέλτιστη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων με σκοπό τη μεγιστοποίηση του ποσοστού των ανακυκλώσιμων που συλλέγονται και την ταυτόχρονη μείωση των απορριμμάτων που φτάνουν στο ΧΥΤΑ» αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ορθή διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί καθοριστικό παράγοντα της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας και πρώτων υλών, καθώς και της μείωσης της ρύπανσης.

Προηγούμενο άρθροΚΑΤΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΒΟΥΡΟΥ – ΛΥΣΑΡΙΔΟΥ
Επόμενο άρθροΗ ΑΛΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΑΛΗ RED ALE!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.