RENKONTO: ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΓΟΥΣΕΤΗ ΣΤΟ BETON 7

0
951

 

renkonto2014Το Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Φωτεινής Γουσέτη με τον τίτλο “Renkonto”. Το “Renkonto” αποτέλεσε ένα προσωρινό σημείο εύθυμης αλληλεπίδρασης μεταξύ εικαστικών και μη, προερχόμενων από δύο γειτονικά κράτη που τυχαίνει να έχουν τεταμένες διπλωματικές σχέσεις. Για να γίνει ευκρινής αυτός ο κοινός χώρος, δημιουργήθηκε μια γαμήλια εορτή έτσι ώστε να καθοδηγήσει τις αξιώσεις του πρότζεκτ. Το γεγονός πραγματοποιήθηκε στο Κρούσοβο, αποτελούνταν από τρία μέρη και διήρκεσε τρεις ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τους Obsessive Possessive Aggression (O.P.A.), καλλιτέχνες και από τις δύο χώρες συμμετείχαν σε μια αρχική συνάντηση. Η δράση έκλεισε με ένα ανοιχτό πάρτι στο κέντρο του Κρουσόβου.

Το Renkonto δεν εντάσσεται συγκεκριμένα στο χώρο της παραστασιακής τέχνης, αλλά είναι μια δημόσια χειρονομία που εκτείνεται πέρα από το ίδιο το γεγονός και υποστηρίζει μια σφαίρα ανθρώπινης διάδρασης τοποθετημένης σε εορταστικό πλαίσιο.

Το Renkonto αμφισβητεί τα όρια ανάμεσα στην τέχνη και την πραγματική ζωή, χρησιμοποιώντας την ένωση προσώπων για να θέσει ερωτηματικά όσον αφορά τις αρνητικές συνυποδηλώσεις που κρύβονται στις σχέσεις ανάμεσα σε γειτονικά κράτη ή τριγυρινές κοινωνίες, ή ομάδες. Τι συμβαίνει όταν συναντάς κατά πρόσωπο αυτόν που έχεις μάθει να μη συμπαθείς;

Συμμετέχοντες στις συναντήσεις εικαστικών: Vladimir Janchevski, Βασίλης Νούλας, Σοφία Γρηγοριάδου, Obsessive Possessive Aggression, Κώστας Τζιμούλης, Ana Lazarevska, Ιωάννα Χατζηπανηγύρι, Filip Jovanovski, Φωτεινή Γουσέτη.

Εικαστικοί που συμμετείχαν με το έργο τους: Μαρία Οικονομοπούλου, Momu & No Es, Χαρά Δρανδάκη, Eden Mitsenmacher Tordjman.

Η Φωτεινή Γουσέτη γεννήθηκε στην Αθήνα (1974). Αποφοίτησε από το Ε’ εργαστήριο ζωγραφικής και το Β’ εργαστήριο χαρακτικής της ΑΣΚΤ. Έχει στη κατοχή της μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Dutch Art Institute (DAI).

Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις μεταξύ των οποίων: Making Use στο Van Abbemuseum, Motion /Labour /Machinery στο TENT Rotterdam, Attraction of the Οpposites στο Cucosa στο Rotterdam, και στη 4η Μπιενάλε της Αθήνας, AGORA.

Με αφετηρία το 2012 διατελεί το εικαστικό ερευνητικό έργο The Present as a Result of the Past, αποτελέσματα του οποίου έχουν παρουσιαστεί στις ατομικές εκθέσεις Light Beige With Little Black Flowers στη γκαλερί Joey Ramone στο Ρότερνταμ, και στο Grimmuseum στο Βερολίνο.

Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ζει και εργάζεται στο Ρότερνταμ και στην Αθήνα.


INFO

Τοποθεσία: Beton7 | Πύδνας 7, Βοτανικός-Αθήνα 11855 (σταθμός μετρό Κεραμεικός)
Εγκαίνια: 13 Μαΐου 2016, 20:00
Διάρκεια έκθεσης: από 13 – 28 Μαΐου 2016
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 14:00 – 19:00
Επικοινωνία: τηλ.: + 30 210 7512625 | www.beton7.com – [email protected]
Προηγούμενο άρθροΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΜΜΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Επόμενο άρθρο«ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.