«ΤΡΕΞΕ ΧΩΡΙΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ» ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

0
881
QATAR Doha May 09. photos angelos zymaras

QATAR Doha May 09. photos angelos zymaras

Περισσότεροι από δέκα χιλιάδες μικροί και μεγάλοι αναμένεται να συμμετέχουν φέτος στο 3ο “Τρέξε Χωρίς Τερματισμό”, το μοναδικό φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου στην Ελλάδα, ο οποίος πλέον καθιερώνεται ως το μεγαλύτερο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, που έχει ως αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση παιδικών ιδρυμάτων και οργανισμών.

Ο πιο πρωτότυπος και μοναδικός δωρεάν αγώνας δρόμου που διοργανώνουν επίς τρείς συνεχόμενες ημέρες μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, ο ιστορικός σύλλογος Ερμής 1877 μαζί με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έχοντας την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα διεξαχθεί από 19 έως 21 Μαΐου και για 50 ώρες συνεχόμενα.

Οι διοργανωτές, οι πρεσβευτές, οι χορηγοί, αλλά και οι φιλανθρωπικοί σύλλογοι, έδωσαν το “παρών” στην παρουσίαση του αγώνα εξάροντας το σκοπό και τον χαρακτήρα του, κάνοντας κάλεσμα στον κόσμο κάθε ηλικίας, να ανταποκριθούν και να συμμετέχουν περπατώντας ή βαδίζοντας προκειμένου να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό για την ενίσχυση των συλλόγων “Παιδικές Καρδιές“ και “Ελπίδα“.

Ανοίγοντας την εκδήλωση εκ μέρους των συνδιοργανωτών του αγώνα μίλησε ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζίκας τονίζοντας: “Στην προσπάθεια να ανοίξουμε την Έκθεση σε όσο το δυνατόν περισσότερα γεγονότα, συνδιοργανώνουμε το 3ο Τρέξε Χωρίς Τερματισμό. Είναι ένας θεσμός που όχι απλά στηρίζουμε, αλλά συμμετέχουμε και οι ίδιοι και έχει πλέον καθιερωθεί”.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης για θέματα αθλητισμού, πολιτισμού, και παιδείας, Έλλη Χρυσίδου, εξήρε τον χαρακτήρα της διοργάνωσης που όπως ανέφερε “δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αναπτύξουν τη σχέση τους με τον αθλητισμό και να συνεισφέρουν στον κοινωφελή σκοπό της”.

Ο Μάρκος Πούλιος, αντιπρόεδρος του συλλόγου Ερμής 1877, αναφερόμενος στην φιλοσοφία που διέπει τον ιστορικό σύλλογο τόνισε: “Ο Ερμής είναι το πρώτο Ελληνικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1877 και που μετά από αρκετά χρόνια αδράνειας επαναλειτούργησε το 2014 χάρη στις ενέργειες του Γιάννη Νικολάου. Είναι ένας σύλλογος με αθλητική και κοινωνική δράση και γι αυτό διοργανώνουμε τέτοιους αγώνες”.

Τέλος, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ, Αλέξης Τσαξιρλής, υπογράμμισε: “Η ιδέα γεννήθηκε πριν από δύο χρόνια όταν μας βρήκε ο εκπρόσωπος του Ερμή κ. Πλακίδας και συμφωνήσαμε να ξεκινήσει μία συνεργασία με τη ΔΕΘ, η οποία οδήγησε αρχικά στη διοργάνωση και πλέον στη θεσμοθέτηση του Τρέξε Χωρίς Τερματισμό ως ενός μεγάλου αθλητικού και κοινωνικού γεγονότος της πόλης”.

 

Ιωάννης Μελισσανίδης: ”Μεγάλη μου τιμή”

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της συμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης, διεθνής πρεσβευτής της διοργάνωσης, ήταν παρών στην παρουσίαση και όπως υποσχέθηκε θα είναι παρών και στο κλείσιμο του αγώνα.
Μιλώντας για τον ρόλο που ανέλαβε στάθηκε στην ηθική υποχρέωση που αισθάνεται ως Θεσσαλονικιός να συμμετέχει σε τέτοιου είδους φιλανθρωπικές διοργανώσεις:
“Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι πρεσβευτής του αγώνα. Δυστυχώς θα απουσιάζω και δεν θα είμαι στην έναρξή του, αλλά θα κάνω ότι μπορώ προκειμένου να είμαι εδώ στη λήξη και να ενώσω κι εγώ τις δυνάμεις μου με όσους συμμετέχουν”.

Λάζαρος Παπαδόπουλος: ”Να βρεθούν μιμητές”

Ο δεύτερος πρεσβευτής του αγώνα και δεύτερος παγκόσμιος πρωταθλητής στο μπάσκετ, Λάζαρος Παπαδόπουλος, στην ομιλία του στάθηκε στο εξής σημείο: “Είναι πολύ ευχάριστο που οι αθλητές και διακεκριμένες προσωπικότητες συμμετέχουν σε αυτές τις προσπάθειες, γιατί αποδεικνύουν ότι ο αθλητισμός ξεπερνά τις γραμμές του γηπέδου. Μακάρι αυτές οι προσπάθειες να βρουν κι άλλους μιμητές”.

Κώστας Μπανιώτης: ”Χαρά και τιμή που συμμετέχω”

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι εν ενεργεία πρωταθλητές διαφόρων αθλημάτων, όπως ο τέταρτος παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους Κώστας Μπανιώτης που τόνισε: “Αποτελεί χαρά και τιμή που βρίσκομαι για μία ακόμη χρονιά εδώ για έναν αγώνα που γίνεται θεσμός και παράδοση. Θέλω να συγχαρώ τον εμπνευστή του αγώνα, το Γιάννη Νικολάου που αν και ζει στο εξωτερικό δεν ξεχνάει την πόλη του”.

Κώστας Δουβαλίδης: ”Να βάλουμε το λιθαράκι μας”

Από την πλευρά του, ο κορυφαίος Έλληνας πρωταθλητής στα ψηλά εμπόδια Κώστας Δουβαλίδης μιλώντας και ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ) ανέφερε: “Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σε μία διοργάνωση σαν το Τρέξε Χωρίς Τερματισμό προκειμένου να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στην καθιέρωσή του. Οι πρωταθλητές του ΣΕΕΔΑ προετοιμάζονται και θα τρέξουν στον αγώνα κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών”.

Βασίλης Κουρνέτας: ”Αγώνας κόσμημα για την πόλη”

Τις τοποθετήσεις των πρωταθλητών που είναι και πρεσβευτές προβολής του αγώνα έκλεισε ο κορυφαίος Έλληνας βολεϊμπολίστας, Βασίλης Κουρνέτας, ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον φιλανθρωπικό αγώνα “Τρέξε Χωρίς Τερματισμό” ως κόσμημα για την πόλη της Θεσσαλονίκης και έκανε κάλεσμα στους πολίτες να τρέξουν και να αθληθούν για καλό σκοπό.

 

Με την βοήθεια της Cyta και του Βίκου

Ο Πασχάλης Νταβρανίκας, εκπροσωπώντας την Cyta, ενός εκ των δύο μεγάλων χορηγών του αγώνα σημείωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στη διοργάνωση και ακόμα περισσότερο γιατί αυτή γίνεται στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα που είναι από τα πρώτα σημεία εκκίνησης των δραστηριοτήτων της εταιρείας”.
Από την πλευρά του Βίκου, ο εκπρόσωπός του Αντώνης Χατζηγεωργίου, πρόσθεσε: “Η εταιρεία έχει μία πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία, την προσφορά στην κοινωνία. Ξεκινήσαμε με τα Βίκος Street Relays πριν δύο χρόνια και δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από το Τρέξε χωρίς Τερματισμό”.

 

Στηρίζουμε ”Παιδικές Καρδιές” και ”Ελπίδα”

Το “παρών” στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν και εκπρόσωποι των δύο φιλανθρωπικών συλλόγων που θα ενισχυθούν από τον αγώνα και το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τους συμμετέχοντες.
Την “Ελπίδα” εκπροσώπησε ο Κωνσταντίνος Κοντοδήμος ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την ευκαιρία που δίνεται στον σύλλογο προκειμένου να κάνει ευρέως γνωστό το έργο του τονίζοντας: “Η “Ελπίδα” είναι μία πρότυπη μονάδα για παιδιά με αυτισμό που σκοπό έχει την αναπτυξη των γνωστικών και επικοινωνιακών δυνατοτήτων των παιδιών και την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τον αυτισμό”.
Η πρόεδρος του συλλόγου “Παιδικές Καρδιές” ευχαρίστησε τους διοργανωτές και συμπλήρωσε: “Χαίρομαι που είστε στο πλευρό μας γιατί όσο περισσότερη οικονομική άνεση έχουμε, τόσο περισσότερα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες μπορούμε να βοηθήσουμε”.

Οι εγγραφές για το 3ο “Τρέξε χωρίς Τερματισμό” μέχρι τις 15 Μαίου θα είναι δωρεάν και γίνονται ηλεκτρονικά στο hermes-events.org και με έντυπη μορφή στα καταστήματα της Cyta στη Θεσσαλονίκη:

ΚΕΝΤΡΟ – Μητροπόλεως 21 & Κομνηνών
ΕΥΟΣΜΟΣ – Αντωνίου Τρίτση & Φιλύρων 15

Η διαδρομή του αγώνα είναι κυκλική ενός χλιομέτρου, εντός της ΔΕΘ με σημείο εκκίνησης τη Νότια Πύλη και ώρα εκκίνησης 6μμ.

Προηγούμενο άρθροΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Επόμενο άρθροΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.