ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

0
1039

megaro-mousikis-thessaloniki-1

Καλοκαιρινά μουσικά απογεύματα οργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το δεύτερο μισό του Ιουνίου. στον ανοιχτό χώρο μπροστά στην είσοδο του μεγάλου κτιρίου. Το Κρατικό Ωδείο συμμετέχει με συναυλία στις 22 Ιουνίου, όπου θα παρουσιαστούν οι σαξοφωνίστες SAX NOUVEAU, με καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Λυγερίδη καθώς και οι Χριστόφορος Πετρίδης, βιολί και Μαρία – Έλλη Πετρίδου, βιολοντσέλο.
Στις 23 Ιουνίου, το ΚΩΘ παρουσιάζει σε συνεργασία με το ΠΑΜΑΚ, Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, σύνολα μουσικής δωματίου.


Οι “SAX NOUVEAU” είναι ένα νεανικό μουσικό σύνολο , με κίνητρο την προσέγγιση της μουσικής τέχνης και βασικό εργαλείο την οικογένεια του σαξοφώνου.
Το ρεπερτόριο των “SAX NOUVEAU” απλώνεται μεταξύ πολλών μουσικών ειδών. Τα χαρακτηριστικά του οργάνου επιτρέπουν στο σύνολο να κινείται με ευκολία σε διάφορους χώρους όπως είναι η jazz, η blues, η funky αλλά και της κλασσικής.

Oι “SAX NOUVEAU”, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν συμμετάσχει σε διάφορες σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων “Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς” και “Το Λιμάνι Αλλιώς”, στη “Βαλκανική Πλατεία”, τα “Δημήτρια”, στο “Βαφοπούλειο Ίδρυμα “, στη 1η Πανελλήνια και Παγκύπρια Συνάντηση Σαξοφώνου στο Βόλο, 4η Πανελλήνια Συνάντηση Σαξοφώνου στη Λάρισα και στα φεστιβάλ “ΑΝΑΚΑΤΑ”, “Ονειρούπολη” Δράμας, “Ο μύλος των Ξωτικών” Τρικάλων , “ΚΩΘ Underground”, “Τα Μαθήματα αλλιώς» Forum του Κ.Ω.Θ., στο Γεντί Κουλέ και στην Ρωμαϊκή Αγορά.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του συνόλου έχει ο καθηγητής σαξοφώνου Γιώργος Λυγερίδης.

 

 

 

Χριστόφορος Πετρίδης, βιολί

Γεννήθηκε στις 6 Απριλίου 2004 στη Θεσσαλονίκη. Τον Αύγουστο του 2010, σε ηλικία 6 ετών, εισήχθη στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην τάξη Στέφανου Σιμονίδη, όπου φοίτησε μία χρονιά.

Μέσα στα επόμενα χρόνια απέσπασε πολυάριθμα βραβεία και μετάλλια, σε διαγωνισμούς σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων το 1ο βραβείο και «ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ BACHAUER JUNIOR 2011», το 1o βραβείο –Χρυσό Μετάλλιο, Αθήνα, Απρίλιος 2012, σε ηλικία 8 ετών ,στον «4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΙΡΟΓΙΩΡΓΟΥ – ΣΙΓΑΡΑ», το 1ο βραβείο – Χρυσό Μετάλλιο , Αθήνα, 13 Απριλίου 2013, στον «36oΠανελλήνιο Διαγωνισμό ΦΙΛΩΝΑΣ», το 1ο βραβείο, Θεσσαλονίκη, Ιανουάριος 2015 Ακρόαση για το Διαγωνισμό «Βραβεία KYKLOS ΟΜΜΘ2015» για νέους σολίστ.

Τον Οκτώβριο του 2015 εισήχθη εκ νέου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην τάξη του κ.Γεωργίου Πετρόπουλου, όπου φοιτά και σήμερα. Στις 21-22 Μαρτίου 2015 έλαβε μέρος στην Προκήρυξη Ακροάσεων για Νέους Μουσικούς Ορχήστρας και από τότε είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Μ.Μ.Θ. (ΜΟΥSA Megaro Youth Symphony Orcestra).

Απέσπασε ακόμη δύο ειδικά βραβεία, το ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στη μνήμη της Θέκλας Μαρινίδη, Αθήνα, 9-10 Μαΐου 2014, «5ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου –Σιγάρα» και το ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στη μνήμη του Γιώργου Χατζηνίκου.Αθήνα,23 Απριλίου 2016, «6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής Μαρίας Χαιρογιώργου–Σιγάρα».

Μαρία –Έλλη Πετρίδου, βιολοντσέλο

Γεννήθηκε στις 19-9-2005 στη Θεσσαλονίκη. Τον Μάιο του 2011, σε ηλικία 5 ετών, έλαβε μέρος στον « 35 Ετήσιο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό ΤΑΛΕΝΤΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ Φ Ι Λ Ω Ν Α 2011 » σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών, στην Κατηγορία Ενχόρδων Τσέλο Junior και απέσπασε Α’ Επαινο.

Από το Σεπτέμβριο του 2011, σε ηλικία 6 ετών, φοιτά στην τάξη του καθηγητή κυρίου Στέφου Ιωάννη, μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Ο Τον Απρίλιο του 2012, σε ηλικία 6 χρονών, έλαβε μέρος στον « 4 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΙΡΟΓΙΩΡΓΟΥ – ΣΙΓΑΡΑ », στην Αθήνα και κέρδισε το

1ο Βραβείο – Χρυσό Μετάλιο.
13 Απριλίου 2013,σε ηλικία 7 ετών ηέλαβε μέρος στο 36 Πανελλήνιο Διαγωνισμό «ΦΙΛΩΝΑΣ» και κέρδισε 1 Βραβείο – Χρυσό Μετάλιο και χρηματικό έπαθλο 250ε .
Τα δύο τελευταία χρόνια έλαβε μέρος στις χριστουγεννιάτικες συναυλίες του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης υπό την διοργάνωση του κ.Π.Κουντούρη.

Στις 21 Ιουνίου 2013 και στις 19 Σεπτεμβρίου 2014,μετά από ακροάσεις, συμμετείχε στην Ευρωπαική Μέρα Μουσικής

σε συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής σε σύμπραξη με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στις εκδηλώσεις της «Ευρωπαικής Πρωτεύουσας Νεολαίας Θεσσαλονίκης 2014».

3 Μαρτίου 2014 έλαβε μέρος στο 3ο Φεστιβάλ Νεανικής Πειραματικής Μουσικής Σκηνής στο Βαφοπούλειο Θες/κης. ο

Στις 9-10 Μαιου 2014 έλαβε μέρος στον «5 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΙΡΟΓΙΩΡΓΟΥ – ΣΙΓΑΡΑ» στην Αθηνα και κέρδισε το
1o Βραβείο – Χρυσό Μετάλιο.

Τον Ιούλιο του 2014 έλαβε μέρος στο << International Music Festival,Vlasti GR >> υπό την διεύθυνση του κ. Μ.Μιχαηλίδη.
Kερδίζει στο διαγωνισμό (Βραβεία KYKLOS ΟΜΜΘ 2015) για νέους σολίστ και προλόγισε την παράσταση του KYKLOS ENSEMBLE .

Τον Απρίλιο του 2015 είναι μέλος Συμφωνικής
Ορχήστρας Θεσσαλονίκης ΜΟΥSA που συνεργάζεται με την Ορχήστρα Νέων
EUYO στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για 22 Ιουνίου

Ευρωπαϊκή

1.Χριστόφορος Πετρίδης L.V.Beethoven
Spring sonata op.24 violin and piano

2. Μαρία ́Ελλη Πετρίδου L.Boccherini
Cello Concerto G major

3. Χριστόφορος Πετρίδης
Henri Wieniawski
Scherzo-Tarentelle op.16 violin and piano

ΠΙΑΝΟ : Βαλέρια Χαριτίδου

 

 

Προηγούμενο άρθρο«ΟΧ ΧΤΑΠΟΔΙ, ΛΑΘΟΣ ΠΟΔΙ!»: ΠΑΙΔΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ!
Επόμενο άρθροΕΚΘΕΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ – ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.