ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

0
4055

FOTO-MEDIA-PLAI-no-letters-low-resolution (1)Της Έφης Τσαμπάζη/ efi.tsabazi@gmail.com

Το Φράγμα της Θέρμης ήταν κατάμεστο. Ο κόσμος αδημονούσε να επικοινωνήσει μουσικά. Στην σκηνή ξαφνικά ο Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης. Οι πρώτες νότες ακούστηκαν. Άρχισαν να εξιστορούν ουσιαστικά την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που είναι έτοιμοι να μας αφηγηθούν, τα δυο αδέρφια, με μοναδικό τρόπο, όπως μόνο αυτοί ξέρουν. Λατρεύουν την παραδοσιακή μουσική, ενεργοποιούν το DNA μας, μιλούν στην ψυχή μας, ανταμώνουν με σπουδαίους συνθέτες και παντρεύουν μουσικές του κόσμου από έρωτα και όχι από προξενιό! Οι συναυλίες τους πλημμυρίζουν από τη μουσική του κόσμου: παραδοσιακή, κλασική, τζάζ, έθνικ. Ένα θέαμα πρωτότυπο. Δείτε που παίζουν, τώρα το καλοκαίρι, και πάτε να τους δείτε! Αξίζει!

Φέτος το καλοκαίρι σας συναντούμε «Μαζί με ψυχή» (όπως είναι και ο τίτλος των συναυλιών σας)

Η ομάδα μας, όλοι μαζί, για ένα ακόμη καλοκαίρι ξεκίνησε περιοδεία στην Ελλάδα και την Κύπρο, με φρέσκιες ιδέες, νέες ενορχηστρώσεις. Ταξιδεύουμε τον κόσμο στις μουσικές γειτονιές, από τον Πόντο, την Ήπειρο, μέχρι την Ισπανία, την Αίγυπτο και σε πολλά άλλα μέρη ..μαζί… με ψυχή!

Πολλές συναυλίες σας είναι soldout. Πού το αποδίδετε;

Ό,τι βγαίνει στην σκηνή είναι αποτέλεσμα μεγάλης μελέτης, κόπου, αγάπης μα πάνω από όλα αλήθειας! Ο κόσμος είναι ο κριτής μας και καταλαβαίνει την αλήθεια μας. Για αυτό και μας ακολουθεί και μας αγαπά! Είμαστε πραγματικά ευλογημένοι, που ζούμε αυτήν την επικοινωνία με τον κόσμο!

ΜΑΖΙ ΜΕ ΨΥΧΗ 1Ο κόσμος τελικά διψά για τη μουσική μας παράδοση;

Οι Έλληνες είναι δεμένοι με την παράδοση, γιατί η Ελλάδα είναι η χώρα του πολιτισμού. Παράδοση και πολιτισμός είναι έννοιες ταυτόσημες αρκεί να μην είναι αναχρονιστικές και «ξαναφορεμένες»…

Η νεολαία συμμετέχει σε αυτά τα πολύ ωραία σας καλοκαιρινά πάρτι;

Πολύ μεγάλος αριθμός νέων ακολουθεί το μουσικό μας σχήμα. Η αλήθεια είναι ότι σε κάθε συναυλία μας υπάρχει όλη η ηλικιακή γκάμα θεατών, που επικοινωνεί με τη μουσική μας γιορτή!

Μήπως τελικά πρέπει να γίνει η μουσική μας παράδοση πιο in fashion;

Είχαμε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξη ότι στις μέρες μας η πιο «ροκ» μουσική είναι η παραδοσιακή… για αυτό και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των συναυλιών μας αφού έχει το χάρισμα να είναι παραδοσιακή, μοντέρνα και διαχρονική!

Θεωρείτε ότι κάποιοι την σνομπάρουν και γιατί;

To Snob είναι μια απόλυτα κομπλεξική και ημιμαθή στάση απέναντι σε κάτι που συνήθως δεν κατανοούν ή δεν έχουν μελετήσει οι «ευαίσθητοι»… εμείς προσωπικά πιστεύουμε ότι το 99% του κόσμου σέβεται τις ρίζες του και τον πολιτισμό μας, που κομμάτι αυτού είναι η γονιδιακή μας μουσική, η παραδοσιακή.

Εσείς σε τι ηλικία… συστηθήκατε με τη μουσική μας παράδοση;

Μεγαλώσαμε με την παραδοσιακή μουσική, νιώθουμε ότι γεννηθήκαμε με αυτήν, σαν να υπήρχε στο DNA μας, αφού στο σπίτι μας, με κάθε αφορμή ακούγονταν ο ήχος της λύρας και των παραδοσιακών τραγουδιών.

Πόσο εύκολα συνεργάζονται τελικά δυο αδέρφια όπως εσείς;

Όταν κι οι δύο έχουν τις ίδιες σπουδές, τους ίδιους μουσικούς στόχους και την ίδια λατρεία για τη μουσική και έχουν την τύχη αυτό να είναι και το επάγγελμά τους, είναι πολύ εύκολο.

Τι είναι αυτό που σας γοητεύει στην παραδοσιακή μουσική;

Η αμεσότητα στην ψυχή!

Ποιοι συνθέτες σας έχουν στιγματίσει;

Κάθε μουσικό είδος είναι μοναδικό και κάθε συνθέτης το ίδιο. Δεν θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε κάποιους από φόβο μήπως με την όποια παράλειψή αδικήσουμε… και αυτό δεν είναι δίκαιο…

Η δραστηριότητά σας στο εξωτερικό είναι μεγάλη. Ποια η θέση της ελληνικής μουσικής εκτός συνόρων;

Η μουσική μας είναι γνωστή γιατί είναι κομμάτι του πολιτισμού μας. Σίγουρα η θέση της ελληνικής μουσικής έχει πολλά περιθώρια ανύψωσης το οποίο βέβαια απαιτεί ένα σύστημα πραγμάτων που θα επιθυμούν το ίδιο πράγμα την ίδια στιγμή!

Μετά το καλοκαίρι που θα σας συναντήσουμε;

Έχουμε έναν προγραμματισμό που φτάνει έως το 2018 για συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, μια μεγάλη περιοδεία στην Αυστραλία, Γερμανία και από την καινούρια χρονιά σε Αμερική, Ρωσία (Μόσχα και Νότια Ρωσία). Είμαστε έτοιμοι να επικοινωνήσουμε τη μουσική μας με όλον τον κόσμο!

ΜΑΖΙ ΜΕ ΨΥΧΗ 2Πρόγραμμα περιοδείας

ΙΟΥΝΙΟΣ

Παρασκευή 24, ώρα 9.30μ.μ.  Θεσσαλονίκη/ Φράγμα Θέρμης

Σάββατο 25, ώρα 9.30μ.μ.  Κιλκίς/ Θέατρο Λόφου

ΙΟΥΛΙΟΣ

Τετάρτη 6, ώρα 9.30μ.μ.   Ποντοκώμη/ Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Κυριακή 10, ώρα 9.30μ.μ.  Πλατύ Ημαθίας

Δευτέρα 11, ώρα 9.30μ.μ.  Δράμα/ Γήπεδο Δόξα Δράμας

Τετάρτη 13 , ώρα 9.30μ.μ.  Αλεξανδρούπολη/ Κηποθέατρο Πάρκου Εγνατία

Δευτέρα 18, ώρα 9.30μ.μ.  Κατερίνη/ Γήπεδο Πιερικού

Πέμπτη 28, ώρα 9.30μ.μ.  Καβάλα/ Φρούριο

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Τετάρτη 3, ώρα 9.30μ.μ.    Ιωάννινα/ Θέατρο Φρόντζου

Κυριακή 7, ώρα 9.30μ.μ.    Ηράκλειο/ Κηποθέατρο Νίκου Καζαντζάκη

Δευτέρα 8, ώρα 9.30μ.μ.    Ρέθυμνο/ Θέατρο «Ερωφίλη» (Κάστρο Φορτέτζα)

Κυριακή 21, ώρα 9.30μ.μ.  Χαλκιδική/ Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών

Τετάρτη 24 , ώρα 9.30μ.μ. Σκύδρα/ Δημοτικό Στάδιο

Πέμπτη  25, ώρα 9.30μ.μ. Σιδηρόκαστρο/ Κτήμα Γάλβας

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Δευτέρα 5, ώρα 9.00μ.μ. Κομοτηνή/ Θερινό  Δημοτικό Θέατρο

Σάββατο 10, ώρα 9.00μ.μ.  Σέρρες/ Γήπεδο Πανσερραϊκού

Τρίτη 13, ώρα 9.30μ.μ. Θεσσαλονίκη, Διεθνής Έκθεση (Δ.Ε.Θ)

Πέμπτη  22, ώρα 9.00μ.μ. Κύπρος/ Λευκωσία

Σάββατο 24, ώρα 9.00μ.μ. Κύπρος/ Λεμεσός

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.