250 εθελοντές άμεσης κοινωνικής δράσης στο δήμο Παύλου Μελά

0
333

oiuoΔιακόσιοι πενήντα εθελοντές άμεσης κοινωνικής δράσης έχουν πλαισιώσει ήδη το δήμο Παύλου Μελά, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες δομές αλλά και προσπαθώντας να δημιουργήσουν καινοτόμες μορφές στήριξης του κοινωνικού συνόλου. Το σύγχρονο δίκτυο εθελοντών λειτουργεί τα τελευταία 3 χρόνια και σ’ αυτό συμμετέχουν ενεργoί πολίτες των Δυτικών Συνοικιών σε διάφορους τομείς, όπως στην κοινωνική μέριμνα, στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση, το περιβάλλον, την υγεία και τον αθλητισμό.

Μεταξύ άλλων 20 εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν το Κοινωνικό Φροντιστήριο, 30 γιατροί ενισχύουν το Κοινωνικό Ιατρείο, 50 τον τομέα πρασίνου και το περιβάλλον, 30 την καθαριότητα δρόμων και αυλών σχολείων, 60 το κοινωνικό παντοπωλείο και τη συγκέντρωση τροφίμων, 25 τον τομέα του πολιτισμού και 30 την πολιτική προστασία. Ομάδα νέων δημιουργών στηρίζουν οικονομικά με τις δημιουργίες τους κοινωνικές δράσεις του δήμου. Επιδίωξη όλων είναι η επίλυση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων μέσα από συστηματικές και οργανωμένες παρεμβάσεις. Οι εθελοντές έχουν εκπαιδευθεί και πιστοποιηθεί από το Δήμο αποτελώντας πολύτιμο κεφάλαιο για ολόκληρη την κοινωνία των Δυτικών Συνοικιών.

Με αφορμή τον αυξημένο αριθμό εθελοντών ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας πάνω σε μια πλατφόρμα κοινής δράσης. Στην κατεύθυνση αυτή κινηθήκαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση δημιουργώντας μητρώο εθελοντών στο δήμο μας. Σήμερα έχουμε δημιουργήσει ένα πλατύ δίκτυο συνεργασίας και κοινωνικής παρέμβασης, διδάσκοντας σε νέους εθελοντές αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους την έννοια πόλης – πολίτη. Ταυτόχρονα τονίζουμε τη σημασία της σύμπραξης ανθρώπων και τη δράση τους για το κοινό καλό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές οι οποίοι με τη δράση τους βοηθούν στην ενδυνάμωση και αναβάθμιση της κοινωνικής ζωής στον τόπο μας».

Δημότες και φίλοι του Δήμου Παύλου Μελά που επιθυμούν πραγματικά να προσφέρουν, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε συλλογικές ενέργειες και να καταθέτουν προτάσεις και ιδέες.  Αιτήσεις δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν συμπληρώνοντας το ειδικό έντυπο αίτησης-δήλωσης εθελοντικής προσφοράς στα κατά τόπους Δημοτικά καταστήματα.  του Δήμου Παύλου Μελά.

Προηγούμενο άρθροΟ Άρης Γρηγοριάδης «πρεσβετυής του 2ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΟρκίζομαι να είπω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια χωρίς φόβο…αλλά ΠΑΝΤΑ με πάθος!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.