250 μαθητές βράβευσε η ΕΕΦ

0
441


Ούτε ένας , ούτε δύο, αλλά συνολικά 250 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου βραβεύτηκαν από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΝΟΗΣΙΣ.
Στην εκδήλωση της Κυριακής 14 11 βραβεύτηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στους πανελλήνιους διαγωνισμούς φυσικής για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Ακόμη βραβεία και διακρίσεις απονεμήθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση –θεσμό που διοργανώνει σε ετήσια βάση η Ένωση .
Παρά τις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και τα κλειστά λόγω lockdown σχολεία, χιλιάδες κυριολεκτικά μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες έλαβαν μέρος σε διαγωνισμούς φυσικής στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.
Ο διαγωνισμός φυσικής για όλες τις βαθμίδες εξελίχθηκε σε δύο φάσεις.
Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής για μαθητές δημοτικού συμμετείχαν συνολικά 13.000 μαθητές στην α φάση του διαγωνισμού και στη β φάση 2.500. Αντίστοιχα στον διαγωνισμό για τους μαθητές γυμνασίου σε πρώτη φάση συμμετείχαν 6000 μαθητές και στη Β φάση 1200, στο Λύκειο 3500 μαθητές στην α φάση και 800 στη β φάση.

Και διεθνείς διακρίσεις.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν και οι μαθητές που έλαβαν μέρος στον διεθνή ομαδοσυνεργατικό διαγωνισμό Φυσικής International Young Physicists’ Tournament, αλλά και στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής όπου η Ελλάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο youtuber φυσικός και οι μικροί Νεύτωνες…

Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση ήταν η επίδειξη πειραμάτων φυσικής από τον φυσικό και youtuber Χρήστο Κυριακίδη, ο οποίος εξειδικεύεται στην επικοινωνία της φυσικής επιστήμης με απλό, διασκεδαστικό τρόπο. Όπως χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στους μαθητές, είμαστε όλοι μας μικροί…Νεύτωνες από την ηλικία των 9 μηνών όταν πειραματιζόμαστε με τους νόμους της βαρύτητας και της δράσης-αντίδρασης…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.