Άκης Σακελλαρίου: “Αποστάσεις” το θέμα των 55ων Δημητρίων!

0
6731

Ο συντονιστής  της καλλιτεχνικής επιτροπής των Δημητρίων ο γνωστός θεσσαλονικιός ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου, μίλησε στην TV100 και στην εκπομπή «Επικαιρότητα LIVE» με τον Παναγιώτη Κρινή για τα φετινά «55α Δημήτρια» που θα μεταδοθούν ψηφιακά.

Η θεματολογία των φετινών Δημητρίων θα κινείται στον άξονα «distances» (αποστάσεις). Αυτές μπορεί να είναι σωματικές λόγω των συνθηκών, χρονικές, ή και συναισθηματικές.

Δίνεται έτσι στο κοινό η ευκαιρία να δει πράγματα που  έχουν υπάρξει στη Θεσσαλονίκη, 10,20,30 χρόνια πριν, αλλά και σε μια χρονική απόσταση που θα υπάρξει σε 10,20,30 χρόνια από τώρα.

Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί το Φεστιβάλ να διαμορφώσει ένα αποτύπωμα της πολιτιστικής Θεσσαλονίκης του 2020.

Μεταξύ άλλων είπε ότι δε θα υπάρξουν ζωντανές εκδηλώσεις εκτός από κάποιες των εικαστικών που θα μπορούν να μπαίνουν θεατές στους χώρους των δράσεων.

Τόνισε ότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα η ζεστασιά της ανοιχτής εκδήλωσης στο  κοινό αλλά η Επιτροπή προσπαθεί  όσο γίνεται να ελιχθεί στις ανάλογες συνθήκες και περιστάσεις.

Ο κ. Σακελλαρίου είπε χαρακτηριστικά: «Οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες, είναι ένα καινούριο λεξιλόγιο για όλους μας, μου θυμίζει κινούμενη άμμο η όλη κατάσταση, πατάς τη μια μέρα εδώ και βουλιάζεις την άλλη μέρα παραδίπλα. Αποφασίσαμε να πάμε διαδικτυακά ακόμα κι αν αλλάξουν μέχρι τότε οι συνθήκες, θα προσαρμόσουμε ίσως ένα μέρος των εκδηλώσεων».

Συνέχισε λέγοντας: «Έχει και ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτό το εγχείρημα, γιατί μέχρι τώρα τα Δημήτρια είχαν ένα πολύ μικρό ποσοστό αρχειακού υλικού, οπότε προχωρώντας σε μια διαδικτυακή διάσταση θα έχουμε κάτι το οποίο μπορεί να μείνει και στο μέλλον. Μας δίνεται επίσης η δυνατότητα να έχουμε και δικές μας παραγωγές, θα είναι από τις λίγες περιπτώσεις που τα Δημήτρια θα έχουν δικές τους παραγωγές».

Οι περισσότερες δράσεις θα γίνουν σε εμβληματικούς χώρους  της Θεσσαλονίκης, είτε αυτοί  λέγονται μνημεία, είτε έχουν ένα συγκεκριμένο πολιτιστικό στίγμα.

Το πρόγραμμα των 55ων Δημητρίων θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.