Αναδιπλώσεις

0
1229

Έλα και ζήτησέ μου

Τώρα, χτες, αύριο το βράδυ που θα μυρίζει κίνδυνος

Έλα και διεκδίκησε την αγάπη που σου χρωστάω

Πάρε, άδραξε, σφίξε γερά τα κεκτημένα σου, πολέμησε

Αφιέρωσε χρόνο στον χρόνο σου

Γίνε ο ήρωάς σου, ο δικός μου ήρωας

Βγάλε τα ρούχα του εργάτη και φόρεσε το στέμμα σου

Πανηγυρικά, επέστρεφε

Έρωτας και θάνατος και μέλι

Μην αφήνεσαι, αφέσου

Η ζωή, αναζητήσεις

Η ζωή μου, αναδιπλώσεις

Έλα και σπάσε το μάρμαρο, λύγισε την πέτρα

Ντύσου το χαμόγελό μου και χόρεψε

Χάιδεψε την ομορφιά που μυρίζει το άγγιγμά μας

Γίνε ο γλύπτης μου.

Όταν φτάνουμε στην ηλικία που νιώθουμε πως η ζωή μας χρωστάει, ας αναλογιστούμε τι συμβόλαιο υπογράψαμε. Ανταλλαγής, προσφοράς ή εξασφάλισης;

Αν πιστεύεις πως ανήκεις στους αδικημένους της αγάπης, κοίταξε γύρω σου καλά. Άνθρωποι σακατεμένοι βρίσκουν τη δύναμη μέσα από τα δικά σου και τα δικά μου «σκουπίδια» να χτίσουν μια καινούργια ζωή.

Ψάξε μέσα σου για τις δικές σου μικρές επαναστάσεις. Πότε έκανες κάτι γενναίο χωρίς να σκεφτείς τα οφέλη σου; Πότε ύψωσες σημαία αγάπης σε μια μάχη που ήξερες πως θα χάσεις;

Γίνε πρώτα κυρίαρχος του εαυτού σου, σμίλεψε υγιείς σχέσεις αμοιβαιότητας, δείξε αγάπη και κατανόηση, χτίσε σε γερά θεμέλια αξιοπρέπειας τα όριά σου. Γίνε ο εαυτός που θα θαύμαζες.

Η δική μας στάση ζωής είναι αυτή που προκαλεί την «τύχη» ή την «ατυχία» στις σχέσεις μας. Προσοχή στις αναδιπλώσεις. Να έρχονται μόνο ως εποχές επανεκκίνησης.

Κατερίνα Τζαβάρα

Συγγραφέας

Έργο: Falte, Ingbert Brunk

Προηγούμενο άρθροΟ Μοναχικός Πολεμιστής του Αλέξανδρου Σταματουλάκη
Επόμενο άρθρο«Ερωτόκριτος, γνωρίζοντας το έργο και το δημιουργό του»: ο μύθος ζωντανεύει επί σκηνής
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.