Αντιπρόεδρος ΣΕΠΒΕ: Ευκαιρίες καριέρας και ποιότητας ζωής στη Θεσσαλονίκη για 5000 αποφοίτους κάθε χρόνο.

0
1177
Το προεδρείο του ΣΕΠΒΕ με τον βουλευτή Δ Κούβελα

Ευκαιρίες μέσα στην κρίση μιας πανδημίας

«Υπάρχει δυνατότητα απορρόφησης 5000 αποφοίτων σχολών που έχουν άμεση σχέση με τον κλάδο της πληροφορικής, σε ετήσια βάση», λέει ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βόρειας Ελλάδας , Θεόφιλος Μυλωνάς.
«Μπορεί στη Θεσσαλονίκη να μην υπάρχει δυνατότητα πολύ υψηλών μισθών. Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε πως σημασία έχει η ποιότητα ζωής, και οι δαπάνες διαβίωσης. Ένας πρώτος μισθός στη facebook για παράδειγμα μπορεί να είναι 120.000 δολάρια το χρόνο , η ποιότητα όμως ζωής και το κόστος διαβίωσης στο εξωτερικό δεν αφήνουν πολλά περιθώρια …ευζωϊας» επισημαίνει
Αναπτύσσοντας short skills
Η δουλειά από το σπίτι, η τήλε-εργασία, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση , το e-banking , δημιουργεί νέες δυνατότητες , νέες προοπτικές, όσο ομιχλώδες κι αν φαίνεται τώρα το τοπίο.
Για παράδειγμα όπως εξηγεί ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΠΒΕ «έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τις λεγόμενες short skills, τις διαδικασίες που μας επιτρέπουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης , αλλά και μιας σειράς ενεργειών , οι οποίες από εδώ και στο εξής θα μάς είναι απαραίτητες»
Πληρωμή λογαριασμών από τον υπολογιστή, αγορές on line, επαφές μέσω skype και έξυπνων κινητών τηλεφώνων.
Ο νέος on line κόσμος, έχει πολλές νέες δυνατότητες και προοπτικές. Απαιτεί όμως σύνεση και ψυχραιμία…
Χρήσιμος σύνδεσμος:
http://www.sepve.org/web/guest/home

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.